Mersin iş dünyası ortak akılda buluştu: Üretim, ihracat ve lojistik masaya yatırıldı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Komite Başkanları Toplantısında sektörlerin yaşadığı sorunlar, üretim ve ihracattaki gelişmeler ile Mersin'in lojistik...

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Komite Başkanları Toplantısında sektörlerin yaşadığı sorunlar, üretim ve ihracattaki gelişmeler ile Mersin'in lojistik alandaki yükselen gücü ele alındı.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır'ın koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıya yönetim kurulu üyeleri ile 41 meslek komitesinin temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Çakır, Mersin'in son yıllarda ekonomik ve sosyal anlamda önemli bir yükseliş yaşadığını belirtti. Kentin ihracatta Türkiye sıralamasında 11'incilikten 7'nciliğe yükseldiğini ifade eden Çakır, gelişmişlik endeksinde de Mersin'in 12 basamak birden ilerlediğini söyledi.

Kentte kamu kurumları, yerel yönetimler, oda ve borsalar ile sivil toplum kuruluşlarının ortak hedef doğrultusunda hareket ettiğini kaydeden Çakır, "Mersin'de ortak akıl kültürü giderek güçleniyor" dedi.

"Tüm yollar Mersin'e çıkıyor"

Kentte devam eden yatırımların Mersin'i stratejik bir ticaret ve lojistik merkezi haline getirdiğini ifade eden Çakır, Çukurova Uluslararası Havalimanı, Kızkalesi Otoyolu ve hızlı tren projelerinin bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi.

Küresel krizler ve savaşların ekonomiye etkilerine de değinen Çakır, özellikle Hürmüz Boğazında yaşanan gelişmelerin tedarik zincirleri üzerinde baskı oluşturduğunu söyledi. Irak Kalkınma Yolu Projesi, Samsun-Mersin koridoru ve Ro-Ro hatlarının Mersin'e büyük avantaj sağlayacağını vurgulayan Çakır, "Tüm yollar Mersin'e çıkacak noktaya geliyor" ifadelerini kullandı.

"İhracat yapmayan firma bırakmamak istiyoruz"

Üretimden vazgeçilmemesi gerektiğini belirten Çakır, ihracatı yaygınlaştırmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Özellikle ihracat yapmayan firmaların dış ticarete kazandırılmasının hedeflendiğini ifade eden Çakır, tekstil ve mobilya sektörlerinde başlatılan çalışmaların diğer alanlarda da sürdürüleceğini kaydetti.

Savunma sanayindeki büyümeye de dikkat çeken Çakır, tekstilden mobilyaya kadar birçok sektörün bu alanda üretim yaptığını belirterek Mersin'in önemli avantajlara sahip olduğunu ifade etti.

Toplantıda söz alan komite temsilcileri ise yaşadıkları sıkıntıları diye getirdi.

Manşetler

"Alparslan Kuytul Suç Örgütü" soruşturmasında 44 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi
Kadını öldüresiye dövdü, serbest kaldı
Babasını ziyarete giden 15 yaşındaki Selin’den haber alınamıyor
Havalimanı otoparkındaki cinayetle ilgili emekli polis tutuklandı
Halatı kopan iskelede mahsur kalan 2 işçiyi itfaiye kurtardı
"Alparslan Kuytul Suç Örgütü" soruşturmasında 56 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Gölhisar Belediyesi hizmet binasında yangın
Ziyarete geldiği ağabeyinin evinin önünde silahla vurularak öldürüldü, yengenin feryatları yürekleri yaktı
Eşi Whatsapp grubundan tartıştı, kocası sopayla dayak yedi
Çifte cinayet 7 yıl sonra çözüldü: Oğulları devlete teşekkür etti