Mersin jandarmasından ormanlara sıkı koruma

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaz aylarında çıkabilecek orman yangınlarına karşı önlemlerini artırarak devriye faaliyetlerine hız verdi.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaz aylarında çıkabilecek orman yangınlarına karşı önlemlerini artırarak devriye faaliyetlerine hız verdi.

Jandarma asayiş timleri, orman yollarında devriye görevini sürdürürken, sarp ve ulaşılması güç alanlar ise insansız hava araçları (dron) ile taranıyor. Ormanlık bölgelerde oluşturulan kontrol noktalarında araçlar tek tek durdurularak denetime tabi tutuluyor, sürücüler orman yangınlarına karşı uyarılıyor.

Ekipler, orman köylerinde yaptıkları anonslarla vatandaşlara ormanlık alanlara izinsiz girişin, ateş yakmanın ve kamp yapmanın yasak olduğu hatırlatmasında bulunuyor. Ayrıca, her türlü şüpheli durumun 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesi isteniyor.

Jandarma ekipleri, orman yangınlarına karşı denetim ve önleme çalışmalarının yaz boyunca kararlılıkla süreceğini belirterek, "ormanlarımız geleceğimizdir" mesajını paylaştı.

Manşetler

Burdur’da otogarda emniyet kemeri kullanımı hakkında bilgilendirme
Isparta’da bir haftalık denetimlerde 28 aranan şahıs yakalandı
Kayıp olarak aranan 29 yaşındaki öğretmen adayının ırmakta cansız bedeni bulundu
Heyelan sonrası yol çamura bulandı, offroad yarışlarını aratmayan görüntüler ortaya çıktı
Antakya’da canlı hayvan çalan şüpheli yakalandı
Kozan’da aranan 2 kişi tutuklandı
Dörtyol araçtan 100 bin lira para çalan şüpheli yakalandı
Dörtyol’da hapis cezası aranan şahıs yakalandı
Dörtyol’da tır yangını
Füze saldırısında can veren genç tır şoförünün annesi: "İsrail ve Amerika kahrolsunlar, kendi ateşlerinde yansınlar"