Mersin ve ilçelerinde toz taşınımı etkili oldu

Libya üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye'ye giriş yapan toz taşınımı Mersin ve ilçelerinde etkili oldu.

Libya üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye'ye giriş yapan toz taşınımı Mersin ve ilçelerinde etkili oldu. Kent genelinde etkili olan toz fırtınası, gökyüzünü kızıla bürürken görüş mesafesi yer yer 100 metrenin bile altına düştü.

Libya kaynaklı toz taşınımı Mersin merkez ile Anamur, Erdemli ve Tarsus başta olmak üzere birçok ilçede etkisini gösterdi. Sabah saatlerinden itibaren hissedilen toz fırtınası nedeniyle kentte puslu bir hava hakim olurken, güneş gün içinde zaman zaman güçlükle görüldü. Araçların üzeri ise yağışla birlikte adeta çamura büründü. Denizdeki gemilerde puslu havada adeta kayboldu.

Toz taşınımı özellikle açık alanlarda ve yüksek kesimlerde daha yoğun hissedildi. Anamur ilçesinde dron ile görüntülenen toz fırtınasında, seralar puslu havada kayboldu, görüş mesafesi 100 metrenin altına düştü. Gökyüzünü kaplayan toz bulutları çevreyi kızıla bürürken, kent genelinde görüş mesafesinin belirgin şekilde azaldığı dikkat çekti.

Toz taşınımının gün boyu etkisini sürdürmesinin beklendiği belirtildi.

Manşetler

Tetikçilik girişimi son anda engellendi: 6 kişi tutuklandı
Antalya’da kayıp yaşlı adam jandarma ekiplerince bulundu
Ceyhan Nehri’nde kaybolan ikinci çocuğun da cansız bedeni bulundu
Antalya’da jandarma ekiplerinden safari araçlara yönelik denetim
Antalya’da baraka yangında küle döndü, alevler villa ve lojmanlara sıçramadan söndürüldü
Ceyhan Nehri’nde kaybolan 10 yaşındaki çocuğun cansız bedeni 3 kilometre ileride bulundu
Su arızasını gidermeye çalışan muhtar kayalıklardan düştü
Alanya’da otelde arızalı asansörü kontrol ederken yaralanan teknik personel, 40 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Ormanlık alanda mahsur kalan alzheimer hastası kurtarıldı
Beton blokta uzandı, dengesini kaybedip merdivenlere düştü