Mersin’de 143 yasaklı ırk köpek bakımevine teslim edildi

Mersin'de polis ekiplerinin çalışması sonucu yıl başından bu yana 143 yasaklı ırk köpek hayvan bakımevine teslim edildi.

Mersin'de polis ekiplerinin çalışması sonucu yıl başından bu yana 143 yasaklı ırk köpek hayvan bakımevine teslim edildi. Yasak ırk hayvanları besleyen ve kayıt altına almayan kişilere ise 379 bin 852 lira para cezası kesildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, yasaklı ırk hayvanlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevesinde 1 Ocak 2023'den bu yana yasak ırk hayvanları besleyen, gezdiren ve Ev Hayvanı Kayıt Sistemi'nde (PETVET) kayıt altına almayan çok sayıda kişiye 379 bin 852 lira idari para cezası verildi.

Köpekleri de sahiplerinden alan ekipler, Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim etti.

Manşetler

Isparta’da çukura devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı
Alanya’da "jandarmayım" deyip hesap ödemeden ayrılan şüpheliye operasyon
Kemer’de kaçak sigara operasyonu: Bin paket kaçak sigara ele geçirildi
Alanya ve Manavgat’ta kaçak içki operasyonu: 208 litre ele geçirildi
Motosikletle gelerek oto yıkamayı kurşunlayan çete üyelerinin maskesi düştü
Adana’da 22 firari hükümlüye operasyon
Antakya’da hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
İskenderun’da konteyner kentten klima çalan şahıs yakalandı
Hatay’da asayiş denetimi: 28 aranan şahıs yakalandı
Mersin’in ilçelerinde uyuşturucu operasyonu: 26 şahsa işlem yapıldı