Mersin’de 143 yasaklı ırk köpek bakımevine teslim edildi

Mersin'de polis ekiplerinin çalışması sonucu yıl başından bu yana 143 yasaklı ırk köpek hayvan bakımevine teslim edildi.

Mersin'de polis ekiplerinin çalışması sonucu yıl başından bu yana 143 yasaklı ırk köpek hayvan bakımevine teslim edildi. Yasak ırk hayvanları besleyen ve kayıt altına almayan kişilere ise 379 bin 852 lira para cezası kesildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, yasaklı ırk hayvanlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevesinde 1 Ocak 2023'den bu yana yasak ırk hayvanları besleyen, gezdiren ve Ev Hayvanı Kayıt Sistemi'nde (PETVET) kayıt altına almayan çok sayıda kişiye 379 bin 852 lira idari para cezası verildi.

Köpekleri de sahiplerinden alan ekipler, Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim etti.

Manşetler

Osmaniye’de şiddetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi
Alanya’da seyir halindeki araca silahlı saldırı: 1 ölü
Benzin dökerek hem kendinin hem de kız arkadaşının aracını yaktı
Dalgalarla boğuşan 2 kişiyi deniz polisi kurtardı
Mut’ta motosiklet kazası: 18 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti
Osmaniye’de bariyerlere çarpan otomobil hurdaya döndü: 3 yaralı
Alanya’da sağanak sebebiyle Oba Çayı taştı, binaların bahçelerini su bastı
Osmaniye’de tefecilik ve silah ticareti operasyonu: Keman kutusundan otomatik tüfek çıktı
Isparta’da otomobil şarampole yuvarlandı: 1’i ağır 2 yaralı
Dörtyol’da TOFAŞ alevlere teslim oldu