Mersin’de 15 metrelik obruğa düşen keçiyi itfaiye kurtardı

Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, 2 bin 300 metre rakımda otlanırken 15 metre derinliğindeki obruğa düşen keçiyi kurtardı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, 2 bin 300 metre rakımda otlanırken 15 metre derinliğindeki obruğa düşen keçiyi kurtardı.

Erdemli ilçesi Toroslar Mahallesi'nde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan Mehmet Akkuş isimli vatandaş, 2 bin 300 rakımlı Akaçpınar mevkiinde hayvanlarını otlatırken, keçisinin birinin kaybolduğunu fark etti. Akkuş, keçiyi bir süre aramasına rağmen bulamadı. Aynı mevkide hayvan otlatan çobanların sesini duyduğu keçinin, obruğa düştüğü anlaşıldı. Obruğun ağzında bulunan otları temizleyerek bir süre kendi imkanlarıyla keçiyi kurtarmaya çalışan Akkuş ve çobanlar, bu girişimlerinde başarılı olamayınca Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden yardım istedi.

İhbar üzerine bölgeye giden Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı profesyonel kurtarma ekibi, girişi oldukça dar olan 15 metre derinliğindeki obruğa iniş takımlarıyla inerek keçiyi kurtardı.

Keçisine kavuşan Akkuş, 46 yıldır bu bölgede hayvan otlattığını, ancak bu obruğu daha önce hiç görmediğini belirterek, keçisini kurtaran itfaiye ekiplerine teşekkür etti. Strese girdiği için kendi kıllarını yiyen keçiyi sahibine teslim eden ekipler, aynı obrukta çok daha önce düştüğü tahmin edilen ve telef olan bir keçi daha buldu.

Manşetler

Emekli polis bulduğu içinde 250 bin TL’lik döviz olan çantayı sahibine teslim etti
Burdur’da evin bitişiğindeki depoda yangın korkuttu
Minibüsle 14 göçmeni kaçıran organizatöre 124 bin TL trafik cezası
Adalet Bakanının faili meçhullerin üzerine gitmesi 9 yıldır çözülemeyen cinayet için umut oldu
Motosikletle çarpışan hafif ticari araç devrildi: 3 yaralı
İskenderun’da orman yangını kontrol altına alındı
Antakya’da profil demirine sıkışan kuş kurtarıldı
Antakya’da 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Hacı yemeğinde 16 kişi zehirlendi
Erzin’de silahlı tehdit suçundan aranan hükümlü tutuklandı