Mersin’de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Mersin'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Mersin'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, gençler ve çocuklar tarafından sergilenen halk oyunları, tekvando, güreş ve cimnastik gösterileri büyük beğeni topladı.

Tüm yurtta olduğu gibi Mersin'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda devlet büyüklerinden gelen mesajların okunması ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz ile iki genç tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene, Vali Atilla Toros, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Tuna Baysal, protokol üyeleri, sporcular ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir öğrenci şiir okudu, gençler ve çocuklar tarafından hazırlanan halk oyunları, tekvando, güreş ve jimnastik gösterileri sunuldu. Gösteriler katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz, "Sevgili gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu büyük zaferi sizlere armağan etmesi boşuna değildir. O, sizlerin dinamik ruhuna, cesaretine ve aklına güvendi. 19 Mayıs'ın, Gençleri Anma ve Spor Bayramı olarak kutlanması, sizleri yalnızca geleceğimizin temsilcileri değil, aynı zamanda Cumhuriyetimizin bekçileri olarak görmesindendir. Sizlerden beklentimiz, bilimin ışığında, çağdaşlığın rehberliğinde, milli değerlerimize sıkı sıkıya bağlı bir nesil olmanızdır" dedi.

Manşetler

Şarkikaraağaç’ta çıkan yangında iki katlı evin bir bölümü yanarak küle döndü
Porsche otomobil önce bir araca sonra alt geçit duvarına çarptı: 1 yaralı
Belen’de otomobil yangını
Kırıkhan’da evin çatı katı alevlere teslim oldu
Dağlık alanda kaybolan 12 yaşındaki çocuk akıllı saati sayesinde annesine ulaşıp kurtarıldı
Samandağ’da takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı
Adana’da evin camlarına taş atıp kaçtı: O anlar kamerada
Park halindeyken alev alan kamyon kullanılamaz hale geldi
Antalya’da minibüs sulama kanalına uçtu
Adana’da bir kişinin bıçaklanarak öldürüldüğü olayın kamera kayıtları ortaya çıktı