Mersin’de 7 yasaklı ırk türü köpeğe el konuldu

Mersin'de kayıtsız olduğu tespit edilen 7 yasaklı ırk türü köpek toplanarak havyan barınağına teslim edildi.

Mersin'de kayıtsız olduğu tespit edilen 7 yasaklı ırk türü köpek toplanarak havyan barınağına teslim edildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekiplerince, yasaklı türler olarak belirlenen Amerikan Pitbull Terrier ve Dogo Argentino gibi köpek ırklarına yönelik il merkezi ve ilçelerde uygulama yapıldı.

Uygulama kapsamında, yasaklı köpek ırkları ve melezlerini besleyen hayvan sahiplerinin yasal süreç içerisinde kısırlaştırma işlemi ile İlçe Tarım Müdürlüğünün "PETVET" sistemine kayıtlarının yapılıp yapılmadığı konuları denetlendi.

Bu tür köpek ırklarının üretilmesi, beslenmesi, sergilenmesi, sahiplenilmesi ve ticaretinin yapılması gibi yasal olmayan konuların önlenmesi amacıyla yapılan denetimlerde, yasal süreçleri yerine getirilmediği tespit edilen 7 tehlike arz eden köpeğe el konularak Mersin Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi görevlilerine teslim edildi.

Bu türlere yönelik uygulamaların devam edeceği ifade edildi.

Manşetler

Serik’te ‘SMA’ iddiasıyla para toplayan şahıs tutuklandı
Kahramanmaraş’taki orman yangınları söndürüldü
Beton mikserinin ezdiği bir kişi hayatını kaybetti
Marmara Denizi’nde batan geminin İskenderun’dan çıkış anı kamerada
Manavgat’ta kazada ağır yaralanan sürücü 9 gün sonra hayatını kaybetti
Alanya’da safari araçlarına denetim: 5 araca 233 bin TL ceza
Belçika’da Türk babanın polis kurşunuyla hayatını kaybettiği iddiası
Hastaneden taburcu olduktan dakikalar sonra aracı küle döndü
Bebeğe şiddet uygulayan hemşire: "Pişmanım, bu pişmanlığım ömür boyu devam edecek"
Dörtyol’da ev yangını büyümeden kontrol altına alındı