Mersin’de DEM Partili Akdeniz Belediye Başkanı gözaltına alındı

Mersin'de DEM Partili Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız ve Başkan Yardımcısı Nuriye Arslan ile 4 meclis üyesi gözaltına alındı.

Mersin'de DEM Partili Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız ve Başkan Yardımcısı Nuriye Arslan ile 4 meclis üyesi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında DEM Partili belediye başkanı ve meclis üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız ile Başkan Yardımcısı Nuriye Arslan ve DEM Parti Meclis üyeleri Özgür Çağlar, Neslihan Oruç, Yakup Danış ve Hikmet Bakırhan gözaltına alındı.

Şüphelilerin, "Terör Örgütü Propagandası Yapmak', "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma', "Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkında Kanuna Aykırılık" ve "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıkları bildirildi.

Öte yandan operasyonun ardından Akdeniz Belediye binası çevresinde TOMA araçları ve çevik kuvvet ekiplerince önlem alındı.

Manşetler

Adana’da saka kuşlarını kaçak avlayan kişiye 297 bin 608 lira ceza
Geri manevra yapan baba, ölümüne sebep olduğu bebeğinin cenazesini gözyaşları arasında teslim aldı
Yol yapımı çalışmasında trafik kazası: 1 ölü
Adana’da uyuşturucu operasyonu: Esrar ve Hint keneviri ele geçirildi
Kütüphaneden kitap çaldı, kameraya yakalandı
Denize dinamit atarak balık katliamı yapan şahıslar yakayı ele verdi
Otomobilin arkasında pusuya yatan çocuk hırsız ile gözcüsü, depremde ailesini ve kolunu kaybeden gencin motosikletini çaldı
Antalya Balıkçı Barınağı’nda yangın: 20’den fazla tekne küle döndü
Adana polisinden sıkı denetim: 140 sürücüye 3 milyon 924 bin TL ceza
Mersin’de uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı