Mersin’de ’dublörlü’ dolandırıcılık çetesine şafak operasyonu: 23 gözaltı kararı

Mersin'de "dublör" kullanarak yabancı ülkede yaşayan ve Türkiye'de arsa ve evi bulunan vatandaşları sahte evrakla dolandıranlara karşı operasyon başlatıldı.

Mersin'de "dublör" kullanarak yabancı ülkede yaşayan ve Türkiye'de arsa ve evi bulunan vatandaşları sahte evrakla dolandıranlara karşı operasyon başlatıldı. 23 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken, polislerin adreslerdeki aramaları devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte "dublör" kullanarak birçok vatandaşı dolandıran şahısların olduğunu tespit etti. Uzun üren takip sonucunda dolandırıcılık çetesinin, Mersin'de yüksek değerde gayrimenkulü bulunan ve yurt dışında ikamet eden gurbetçi vatandaşların gayrimenkul bilgilerini rüşvet karşılığında tapu müdürlüğünde çalışan memurlardan öğrendiği, şüphelilerin bu arsa ve arazileri ele geçirmek için vatandaşların yerine benzerlerini kullanarak sahte ölüm, kimlik belgesi, veraset ilamı, noter vekaleti, nüfus adres bildirimi aldıkları, yine sahte evraklarla vatandaşlar adına banka hesabı açtırdıkları ve GSM hattı çıkarttıkları, yapmış oldukları bu usulsüzlükler sonrasında gayrimenkullerin satış işlemlerine geçtikleri belirlendi. Bunun üzerine aralarında tapu memurları avukat, emlak ofis sahiplerinin de aralarında bulunduğu 23 şahsı yakalamak için operasyon başlatıldı. Özel Harekat ve Dron desteğiyle eş zamanlı olarak kapılar koç başlarıyla kırılarak adreslere girilirken, şüpheli şahıslar gözaltına alındı.

Operasyon bölgelerinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, adreslerdeki aramalar devam ediyor.

Manşetler

Sulama kanalında kaybolan 9 yaşındaki çocuğun cansız bedeni bulundu
Alanya’da seyir halindeki otomobil alevlere teslim oldu
Adana’da asma yaya köprüsünde yangın: 20 metrelik bölüm yandı
Sulama kanalında can pazarı: 6 yaşındaki çocuk hastanede, kardeşi aranıyor
Osmaniye’de taş kırma makinesi yüklü tır köprüye sıkıştı
Kalorifer kazanı patladı ihbarı ekipleri alarma geçirdi
Feribot faciasında hayatını kaybeden uzman çavuşun naaşı Mersin’e getirildi
Manavgat’ta 36 bin makaron, 35 kilo kıyılmış tütün ele geçirildi
Aksu’da 1 kilo 50 gram eroin ele geçirildi: 1 tutuklama
Jandarma’dan Kepez’de uyuşturucu operasyonu