Mersin’de haraç isteyen suç örgütüne operasyon: 8 tutuklama

Mersin'de silahla korku ve baskı oluşturup haraç isteyen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan şüphelilerden 8'i tutuklandı.

Mersin'de silahla korku ve baskı oluşturup haraç isteyen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan şüphelilerden 8'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri, iş insanlarını ve eğlence mekânlarını tehdit ederek haraç isteyen, ateşli silahlarla korku ve baskı oluşturan yerel suç örgütüne yönelik çalışma yaptı. Ekiplerin teknik ve istihbarı çalışmaları neticesinde 9 şüpheli belirlendi. Belirlenen şüphelilere yönelik Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Mersin ve Adana polisi müşterek operasyon yaptı. Operasyonda suç örgütü üyesi 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin eylemlerinde kullandıkları çalıntı plakalı araç ile birlikte 3 adet uzun namlulu otomatik piyade tüfeği, çok sayıda şarjör, kar maskeleri ve eldivenler ele geçirildi. Emniyette ifadesi alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.1 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Halkımızın huzurunu tehdit eden, suç ve şiddetle toplum düzenini bozmaya çalışan hiçbir yapıya müsamaha gösterilmeyecek. Mersin'imizde suç ve suçlularla mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürdürülecektir" denildi.

Manşetler

İş yeri alevlere teslim oldu: Gözyaşlarına boğulan kadını itfaiye eri ve yakınları sakinleştirdi
Antalya’da 68 adrese uyuşturucu operasyonu: 9 şüpheli tutuklandı
Yaşlı adamın hayatını kaybettiği komşuların ihbarı ile ortaya çıktı
Antalya’da "MİT görevlisiyiz" yalanıyla 3,5 milyon liralık dolandırıcılığa suçüstü
126 vatandaşı 10 milyon TL dolandıran şüpheliler yakalandı
Sağanak yağış Alanya’yı vurdu, bazı cadde ve sokaklar göle döndü
SANİYE CARAN CHP'DEN İSTİFA ETTİ
28 kişinin hayatını kaybettiği Filo Jet faciasında ailelerden suç duyurusu
Gazipaşa’da kazada ağır yaralanan sürücü 3 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Hatay’da şiddetli yağış yolları göle çevirdi