Mersin’de kurs öğrencilerinin YKS ücreti Büyükşehir Belediyesinden karşılanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesince, ücretsiz kurs merkezlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrencilerin sınav ücretinin de karşılanacağı...

Mersin Büyükşehir Belediyesince, ücretsiz kurs merkezlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrencilerin sınav ücretinin de karşılanacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, eğitimde eşitsizliği ortadan kaldırmak için birçok proje geliştiren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar öğrencilerin her anında yanında olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıla göre fahiş bir şekilde zamlanan sınav ücretlerini karşılamakta zorlanan öğrenci ve velileri düşünen Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da YKS ücretlerini ödeyecek.

"Öğrencilere desteklerimiz her alanda devam edecek"

Zorlu sınav yılında hem öğrencilerin hem de velilerin yanında olmaya devam ettiklerini belirten Sosyal Hizmetler Dairesine bağlı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, "Toplamda 10 ilçemizde bulunan 11 YKS kurs merkezimize kayıtlı 4 bin 253 öğrencimizin ve ayrıca "Halk Kart'tan faydalanan 10 bin ailemizin sınava girecek olan çocuklarının sınav ücretini bu yıl yine biz karşılıyoruz. Bunun için öğrencilerimiz sınav başvurularını yapacaklar. Yapmış oldukları ödemenin dekontunu ve kimlik fotokopilerini, kendilerine en yakın kurs merkezlerine getirip bizlere teslim edecekler. Bizlerde başvuru tarihi bittikten sonra gerekli incelemeleri yaparak, öğrencilerimize yapmış oldukları ödemeleri iade edeceğiz" dedi.

ÖSYM tarafından her bir sınav oturumunun bu yıl 295 TL olarak belirlendiğini söyleyen Karakuş, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu ücreti biz karşılıyoruz. Bu sayede hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin bu zorlu ekonomik şartlarda bir nebze de olsa nefes almalarını sağlıyoruz. Ücret kısmında öğrencilerimizi desteklediğimizden dolayı öğrencilerimizin memnuniyeti var. Öğrencilerimiz üniversiteyi kazandıktan sonra da desteklerimiz devam edecek. Gelecek yıl bu öğrencilerimiz üniversiteyi kazanacak ve öğrenim yardımı ile öğrencilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Sınav stresi yaşayan öğrenciler, bir de sınav ücretlerini dert etmiyor

Sınava hazırlanan Eda Nur İlbeyli, bu destekten dolayı kendisini iyi hissettiğini belirtti. Sınava 4 ay gibi kısa bir süre kaldığı için heyecanlı olduğunu belirten İlbeyli, "Burada eğitim süreci gayet iyi geçti. İmkanlarımızda gayet iyi. Öğretmenler çok ilgili ve bu durum bizi memnun ediyor" dedi.

Sınava kısa bir süre kaldığı için tempoyu artırdığını belirten İlke Cem Çatal ise "Sınav ücreti geçen yıla göre çok arttı. Ama Mersin'de yaşadığımız için, başkanımız bize bu ücretleri geri ödüyor. Bu yüzden sorun olmuyor. Yani burada her şey çok güzel. Ücretsiz bir şekilde gayet iyi bir eğitim alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Evde ölü bulunan 16 yaşındaki çocuğun cenazesi teslim alındı
DNA testi işlemleri tamamlanan Kübra’nın cenazesi ailesi tarafından teslim alındı
Motosiklet kazasında yaralanan genç, 7 günlük yaşam savaşını kaybetti
Epilepsi hastası kızı dövdüğü öne sürülen anne: "Benim kızımı dövdüler ben konuşmaya gittim kavga çıktı"
Osmaniye’de 15 milyonluk kaçak ürün operasyonu: 3 tutuklama
Kübra Yapıcı cinayetinde şüpheliler birbirlerini suçladı
Kontrolsüz yıkımda yeni gelişme: 1 kişi tutuklandı, 3 şüpheliye adli kontrol verildi
16 yaşındaki Hiranur’un öldürülmesi davasında sanığa müebbet
Mersin’de MİT destekli operasyonda DEAŞ şüphelisi yakalandı
Otelin çamaşırhanesinde çıkan yangın büyümeden söndürüldü