Mersin’de öğrenim yardımları ve halk kartın Mart ayı paraları hesaplara yatırıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesinin öğrenim yardımı ve halk kart hizmetlerinin Mart ayı tutarlarının hesaplara yatırıldığı bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin öğrenim yardımı ve halk kart hizmetlerinin Mart ayı tutarlarının hesaplara yatırıldığı bildirildi.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen 2 proje de hem dar gelirli vatandaşın hem esnafın hem de üniversite öğrencileri ve velilerin yüzünü güldürmeye devam ettiği ifade edildi. Öğrenci dostu projelerden biri olan öğrenim yardımı çerçevesinde Mart ayında 2 yıllık fakülte okuyan 4 bin 536, 4 yıllık fakülte okuyan 6 bin 887, 5 yıllık fakülte okuyan 304 ve 6 yıllık fakülte okuyan 369 öğrenci olmak üzere 12 bin 96 öğrencinin hesaplarına 7 milyon 843 bin 450 TL yatırıldığı kaydedildi.

Halk kart ile dar gelirli vatandaşın ve Mersin esnafının yanında olduğu aktarılan belediyenin, bu hizmetten faydalanan vatandaşların Mart ayı tutarlarını hesaplarına havale edildiği belirtildi. Mart ayında 5 bin 800 kişinin hesabına 300 TL, 3 bin 578 kişinin hesabına 500 TL olmak üzere 3 milyon 529 bin TL yatırıldığı açıklandı.

Manşetler

LPG tankına gizlenen 8 kilo 800 gram esrar ele geçirildi: 2 tutuklama
Yalvaç’ta iki otomobil kavşakta çarpıştı: 6 yaralı
Emniyet şeridinde feci kaza: Doğum gününün gecesinde hayatını kaybetti
Haraç tehdidiyle gündeme gelen tatlıcıya bir kez daha silahlı saldırı
Bahçeye devrilen iş makinesinin sürücüsü hayatını kaybetti
Otel servisiyle çarpışan motosikletli yaralandı
Isparta’da çukura devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı
Alanya’da "jandarmayım" deyip hesap ödemeden ayrılan şüpheliye operasyon
Kemer’de kaçak sigara operasyonu: Bin paket kaçak sigara ele geçirildi
Alanya ve Manavgat’ta kaçak içki operasyonu: 208 litre ele geçirildi