Mersin’de öğrenim yardımlarının son ödemesi hesaplara yatırıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesinin üniversite öğrencilerine can suyu olan öğrenim yardımlarının son ödemesi hesaplara yatırıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin üniversite öğrencilerine can suyu olan öğrenim yardımlarının son ödemesi hesaplara yatırıldı.

Büyükşehir Belediyesinin, ailesi Mersin'de ikamet eden ve üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerini kazanan öğrenciler için hayata geçirdiği öğrenim yardımı ile öğrencilerin eğitim giderlerine can suyu olunuyor. Nisan ayında son ödeme olarak, 7 bin 564 öğrencinin hesabına toplam 6 milyon 974 bin 50 lira aktarıldı. Üniversitelerin 2, 4, 5 ve 6 yıllık bölümlerinde okuyan öğrencilerin yararlandığı öğrenim yardımları ile öğrencilerin zorlu ekonomik koşullarda bir nebze de olsa eğitim giderlerine destek sağlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi, 2022-2023 eğitim ve öğretim döneminde bugüne kadar üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinde eğitim gören toplam 4 bin 538 öğrenciye bin 500'er lira, 4 yıllık eğitim gören toplam 6 bin 888 öğrenciye 3'er bin lira, 5 yıllık eğitim gören toplam 304 öğrenciye 3 bin 750'şer lira, 6 yıllık eğitim gören toplam 370 öğrenciye ise 4 bin 500'er lira yatırdı. 2022-2023 eğitim ve öğretim döneminde bugüne kadar 12 bin 100 öğrenciye toplam 30 milyon 276 bin lira yatırılmış oldu.

Manşetler

Osmaniye’de 6 ağır tonajlı aracın karıştığı kazada 2 kişi yaralandı
Osmaniye’de 66 yaşındaki şahsı bıçakla öldüren zanlı tutuklandı
Kahramanmaraş’ta tarlaya yıldırım düştü: 1 yaralı
Adana’da oto galericiler sitesinde silahlı saldırı: Çok sayıda araç zarar gördü
Avrupa ülkelerine ’dijital mektup’ göndererek dolandırıcılık yapan şebeke çökertildi
Isparta’da park halindeki araçta 2 gencin cansız bedeni bulundu
Antalya’da otluk alan yangını itfaiye ekiplerince söndürüldü
Mersin’de suç örgütüne yönelik operasyonda 16 tutuklama
Çocuklarını okuldan almak için yola çıkan anne, motosikletiyle karıştığı kazada hayatını kaybetti
Nostalji tramvayında yangın: Esnafın dikkati tramvayı kül olmaktan kurtardı