Mersin’de orman yangınlarına karşı önlemler aralıksız sürüyor

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, yaz mevsimiyle birlikte artan orman yangını riskine karşı önleyici faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, yaz mevsimiyle birlikte artan orman yangını riskine karşı önleyici faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda, ormanlık alanlardan geçen yol kenarlarında temizlik ve biyokütle azaltma çalışmaları yürütülüyor.

Silifke Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda, orman içi yollarda yangın riskini artıran kuru otlar, çalılar, üretim artıkları ve doğal budamalarla oluşan kurumuş dallar temizlenerek ortamdan uzaklaştırıldı. Bu sayede, yangınların yayılma hızı ve enerjisinin azaltılması hedefleniyor.

Ayrıca olası bir yangında alevlerin ilerlemesini önlemek ve ekiplerin müdahalesini kolaylaştırmak amacıyla yangın emniyet şeritleri oluşturuldu, mevcut şeritlerin bakımları yapıldı.

Yetkililer, orman yangınlarına karşı alınan önlemlerin titizlikle sürdürüldüğünü belirterek, vatandaşların da duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

Manşetler

Isparta’da tuvaletlere kamera yerleştirilen okulun müdürü görevden alındı
Payas’ta kamyonet alevlere teslim oldu
Antalya’da tartıştığı 37 haftalık hamile eşini dizlerinden vurdu
Antalya’da karlı dağların gölgesinde deniz keyfi
Mersin’deki kazadan acı hikaye: İkizleri ölüm ayırdı, 3 cenaze yan yana defnedildi
Isparta’da aranan 515 kişi yakalandı
Şarampole devrilen otomobil hurdaya döndü
10 kişinin öldüğü kazaya karışan otobüs firmasına ait başka bir otobüse aynı güzergahta aşırı hız cezası
Adana’da biri cinayetten aranan 2 firari hükümlü yakalandı
Manavgat’ta otomobille çarpışan motosikletli yaralandı