Mersin’de ’Orman Yolları Eğitim Programı’ tamamlandı

Mersin'de, "Orman Yolları, Yeni Yol ve Büyük Onarım Etüt ve Aplikasyon Eğitimleri" teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Mersin'de, "Orman Yolları, Yeni Yol ve Büyük Onarım Etüt ve Aplikasyon Eğitimleri" teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünce 9 Orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirilen eğitimlerde, katılımcılara orman yol şebeke planlarındaki yolların araziye aplikasyonu, harita okuma ve orman yollarının standartları, etüt ve aplikasyon çalışmalarında kullanılan cihazlar, arazide etüt ve aplikasyon yöntemleri, arazi klasları ve meyil ölçümü, yol yapımı, kontrolleri ve araziden sonraki büro aşamaları, yaklaşık maliyet hesaplama teknikleri, yol yapımı sırasında ikinci keşif ve kontrol süreçleri, ihale süreci ve sonrası için yapılması gereken çalışmalar ile orman yollarının inşasında izlenecek yöntemler anlatıldı.

Eğitimlerle, katılımcılara hem teorik bilgi hem de uygulamalı deneyim kazandırarak, orman yollarının daha etkin ve sürdürülebilir şekilde inşa edilmesi ve onarılması için gerekli teknik donanımın sağlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

Manşetler

Temizlik işçisi görev yaptığı çöp kamyonunun altında kalarak hayatını kaybetti
Burdur’da otomobil takla attı: 4 yaralı
Alanya’da denizde kaybolan 19 yaşındaki gencin cansız bedeni bulundu
Alanya’da motosiklet uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 1 yaralı
Antakya’da çöplük yangını kontrol altına alındı
Sokağa dönmek isteyen otomobile motosiklet çarptı: 1 yaralı
Burdur İl Jandarma Komutanlığı’nda görev değişikliği
Antalya’da sahte plakalı araç alarmı
Otomobilin motosikletle çarpışma anı kamerada
Antalya İl Jandarma Komutanlığına Tümgeneral Hüseyin Bekmez atandı