Mersin’de Roma ve Bizans dönemine ait 40 sikke ele geçirildi

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı öne sürülen bir kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı öne sürülen bir kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelinin yapılan ev aramasında, Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 40 sikke ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Tarsus ilçesinde elinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri arayışında olan 1 şüpheliyi tespit eden ekipler, zanlıyı takibe aldı. Yapılan takip ve araştırma sonucunda şüpheliye ait adresi tespit eden ekipler, operasyon düzenledi. Operasyonda bir kişi gözaltına alınırken, evde yapılan aramada Roma ve Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen 40 adet sikke ve obje ele geçirildi.

Öte yandan, ele geçirilen tarihi eserlerin incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğüne gönderildiği bildirildi.

Manşetler

Sahte ürünle dolandırıcılığa 5 ilde operasyon: 4 tutuklama
Kahramanmaraş’ta minibüs kazası: 10 yaralı
Alanya’da 1 kişinin öldüğü silahlı saldırıda 3 tutuklama
Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda leopar postu ve baykuş gözü ele geçirildi
Serada kalp krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Alanya’da 1 kişinin öldüğü kazada tır şoförü tutuklandı
Kozan’da aranan 3 şahıs yakalandı
Otoyolda araç içinde sır ölüm: Başından tüfekle vurulmuş halde bulundu
Hatay’da beş gün içinde 3 çocuk suda boğularak can verdi
İskenderun’da müstakil ev yangını