Mersin’de tarih ve doğa aynı rotada keşfediliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tarihi Kilikya Yolu projesi, doğa ve tarih tutkunlarını aynı rotada buluşturmaya devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tarihi Kilikya Yolu projesi, doğa ve tarih tutkunlarını aynı rotada buluşturmaya devam ediyor. 550 kilometrelik kadim rota, son olarak Kilikya Yolu Koruma ve Yaşatma Derneği rehberliğinde "Trek in Turkey" üyeleri tarafından yüründü.

Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde 3 gün süren yürüyüş programına 30 doğasever katıldı. Katılımcılar, Mersin'in doğal güzellikleri ile binlerce yıllık tarihi dokusunu bir arada deneyimleme fırsatı buldu.

Yürüyüş kapsamında Kilikya Yolunun İpek Yolu Etabı 1. ve 2. parkurlarını kapsayan Dadallı, Berdan Barajı ve Kayadibi güzergahları gezildi. Bölgedeki Roma yolları ve doğal manzaralar katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Olba Etabı 29. parkurunda ise Kızkalesi'nden başlayan rota, Elaiussa Sebaste, Çanakçı ve Kanlıdivane güzergahında deniz manzarası ve antik kent atmosferi eşliğinde devam etti.

Programın son etabı olan Olba Etabı 22. parkurunda Uzuncaburç, Sumakalanı ve Keşlitürkmenli hattında yürüyen doğaseverler, bölgenin zengin tarihi dokusunu ve doğal güzelliklerini yakından keşfetti.

Tarsus'tan Yeşilovacık'a kadar uzanan ve toplam 4 etap ile 38 parkurdan oluşan Tarihi Kilikya Yolu, İpek Yolu, Toroslar, Olba ve Afrodit etaplarıyla hem doğa yürüyüşçülerine hem de tarih ve kültür meraklılarına hitap ediyor. Ardıç, çam ve sedir ağaçlarıyla çevrili parkurlar, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait izleri de barındırıyor.

Tarihi Kilikya Yolu, sadece bir yürüyüş rotası olmanın ötesinde geçmişle bugünü buluşturan bir kültür yolu olma özelliği taşıyor.

Manşetler

Mantar toplamaya çıkmıştı, ormanda ölü bulundu
Antalya Havalimanında VIP taşımacıların eylemi
Adana’da Karaçay Nehri’nde mahsur kalan kamyondaki 2 kişi kurtarıldı
Niyazi Nefi Kara için 6 ayrı suçtan 31 yıldan 69 yıla kadar ceza talebi
Kontak anahtarı üzerinde bırakılan taksiyi alıp kaçmaya çalıştı, köşeyi dönemeden yakalandı
Otomobilde mahsur kalan evladına kavuşan anne gözyaşlarına boğuldu
Mantar toplamak için evden çıktı, dünden beri haber alınamıyor
30 yıllık mesai son telsiz anonsuyla sona erdi
Polisin ’dur’ ihtarına uymayıp ters yönden kaçtı, 258 bin 500 TL cezadan kaçamadı
Hırsızlık ihbarına giden polis, özel garajda 5 aylık bebekle annesini buldu