Mersin’de terör operasyonları: 5 DEAŞ’lı ile 1 PKK’lı tutuklandı

Mersin'de terör örgütü DEAŞ ve PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 6'sı tutuklandı.

Mersin'de terör örgütü DEAŞ ve PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 6'sı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütü mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma yaptı. Tespit edilen şüphelilerin, geçmiş dönemde silahlı olarak faaliyet yürüttükleri, örgütün ideolojisi doğrultusunda hareket ederek çatışma bölgelerine eleman kazandırmaya yönelik çalışmalarda bulundukları ve örgüt mensubu şahısların illegal yollardan sınır geçişlerine aracılık ettikleri belirendi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda 4 gün önce şafak vakti aralarında özel harekatın da bulunduğu 152 polis ve dron desteğiyle eş zamanlı operasyon düzenlendi. Koçbaşı kullanılarak girilen bazı adreslerde aramalar yapılırken 8 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 21 bin 500 Suriye lirası, 800 euro, 23 bin 100 dolar ve çok sayıda örgütsel materyal ele geçirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 5'i tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Polisin PKK/KCK terör örgütünün finansal faaliyetlerinin deşifresine yönelik soruşturma çerçevesinde şüpheli F.A. da düzenlenen operasyonla yakalandı. Yakalanan şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca terör örgütü PKK'ya üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Manşetler

İş hayali kuran 120 vatandaşı, numaralarını muhtarlardan alarak tuzağa düşürdüler
Kamyonun kamyonet ile çarpıştığı kaza kamerada
Samandağ’da yanan FİAT TOFAŞ kullanılmaz hale geldi
İskenderun’da hurdaya dönen otomobilin sürücüsü yaralandı
Sosyal medyada cumhurbaşkanına hakaret eden şahıs tutuklandı
Başında olması gereken kask motosiklette olunca ölümden döndü
Hatay’da otomobille motosiklet çarpıştı: 3 yaralı
Cezalara doymadı, "Çalışıyorum, taksitle ödüyorum, bu bir zevk" dedi
Belediyede çaycı olmanın bedeli 250 bin TL: Rüşvetle işe yerleştirme yapmışlar
Arkadaşını pompalı tüfekle vurarak öldürdü