Mersin’de turuncu ayakkabı sergisi

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yılda yaşamını yitiren kadınlara yönelik farkındalık etkinlikleri düzenledi.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yılda yaşamını yitiren kadınlara yönelik farkındalık etkinlikleri düzenledi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çerçevesinde öldürülen tüm kadınlar adına Mezitli Belediyesi Ana Hizmet Binası girişinde turuncu ayakkabılar sergilendi. Öldürülen kadınlar adına turuncu ayakkabıyı belirlenen sergi alanına bırakan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "25 Kasım, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'dür. Turuncu rengi, kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadelenin rengi olarak kabul edilmiştir. Belediyemiz tarafından, her yıl eril şiddet nedeniyle yaşamını yitiren tüm kadınlar için özel bir anma töreni düzenlemekteyiz. Bu sergide yer alan turuncu kadın ayakkabıları, eril şiddet nedeniyle yaşamını yitiren kadınları temsil etmektedir" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Motosikletli kadınla kavga eden otobüs şoförü serbest kaldı
40 yıl hapis cezasıyla aranıyordu, gardıroptan çıktı
İskenderun’da hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı
Antalya Büyükşehir Belediyesi soruşturmasında 3 tahliye
Payas’ta uyuşturucu operasyonu; 3 gözaltı
Isparta’da 19 yıl 7 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Mahkemede annesini öldüren babasına ’şok’ suçlamada bulundu
Isparta’da uyuşturucu ele geçirildi: 2 şüpheliye adli işlem
Muhittin Böcek ek ifadesini verdi
Antalya’da tefecilik ve nitelikli dolandırıcılık operasyonu