Mersin’de Uluslararası Yenişehir Kültür Festivali düzenlenecek

Mersin'de, Yenişehir Belediyesi ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) iş birliğinde Uluslararası Kültür Festivali düzenlenecek.

Mersin'de, Yenişehir Belediyesi ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) iş birliğinde Uluslararası Kültür Festivali düzenlenecek.

Mersin'de sosyal, kültürel ve ekonomik hayatın canlandırılması, uluslararası kültürel iş birliklerinin teşvik edilmesi, sanat ve kültürel etkinliklerin yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenecek festivale ilişkin iş birliği protokolü, Yenişehir Belediyesi ve MTSO arasında yapıldı. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır'ın imzaladığı protokol kapsamında festival, 12-20 Ekim arasında gerçekleştirilecek. Festivalde, ulusal ve uluslararası sanatçıların katılımıyla sanat buluşmaları, imza günleri ve söyleşiler gibi etkinlikler yer alacak. Ayrıca 9. Mersin CNR Kitap Fuarı da bu yıl Uluslararası Yenişehir Kültür Festivali kapsamında CNR Holding iş birliğiyle aynı tarihlerde gerçekleştirilecek.

Festivalin kültür ve sanat alanında Mersin'de önemli bir etki oluşturacağını ifade eden Özyiğit, Mersinli şair ve yazar Özdemir İnce'nin festivalin onur konuğu olacağını kaydetti.

Manşetler

Adana’da otomobil traktöre arkadan çarptı: 1’i ağır 4 yaralı
Adana’da iki evi kurşunlayan şüpheliler yakalandı
Makarna fabrikasında kazana düşen işçi hayatını kaybetti
Osmaniye’de cep telefonu bataryası ustanın elinde alev aldı
Burdur’da motosiklet kazası: 21 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 7 kilo 108 gram esrar ele geçirildi
Osmaniye’de hafif ticari araç tıra arkadan çarptı: 2 yaralı
Osmaniye’de park halindeki kamyon alev alev yandı
Manavgat’ta seyir halindeki otomobil yandı
Alanya’da seyir halindeki hafif ticari araç alev aldı