Mersin’de yağıştan etkilenen bölgelerde onarım çalışması sürüyor

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Plan ve program dâhilinde kaldırım, kilit taşı ve bordür yenileme çalışmalarına devam eden ekipler, geçtiğimiz günlerde etkili olan aşırı yağışların yol açtığı hasarları da gidermek için yoğun mesai harcıyor.

Hazırlanan çalışma takvimi doğrultusunda sahada görev yapan ekipler; Nusratiye, Güneş ve Şevket Sümer mahallelerinin muhtelif sokaklarında kilit taşı ve kaldırım tamiratı gerçekleştiriyor. Zamanla deforme olan ve vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkileyen alanlarda yürütülen çalışmalarla hem yaya güvenliğinin artırılması hem de mahallelerin estetik görünümünün iyileştirilmesi hedefleniyor.

Öte yandan Hal ve Gündoğdu mahallelerinde, sağanak yağışların ardından yollarda oluşan çukur ve bozulmalar hızla gideriliyor. Ekipler, tespit edilen noktalarda dolgu ve sıkıştırma işlemleri yaparak ulaşımda yaşanan aksaklıkları ortadan kaldırıyor.

Kırsal mahallelerde kapanan yollar açıldı

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, merkez mahallelerin yanı sıra kırsal yerleşim alanlarında da çalışma yürütüyor. Geçtiğimiz hafta etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle Anadolu, Bekirde, Civanyaylağı, Esenli ve Karacailyas mahallelerinde bazı yol, köprü, hendek ve geçitlerde çökme ve kapanmalar meydana geldi. İş makineleriyle bölgeye sevk edilen ekipler, kapanan yolları temizleyerek kaya ve dolgu malzemeleriyle güçlendirme çalışması yaptı. Bakım ve onarım faaliyetleri sonucunda ulaşıma kapanan güzergahlar yeniden vatandaşların hizmetine sunuldu. Yapılan çalışmalarla özellikle kırsal bölgelerde tarımsal faaliyetlerin ve günlük yaşamın aksamamasının sağlandığı bildirildi.

Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, ilçe genelinde planlı ve hızlı bir müdahale anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti. Şener, "Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz hem rutin bakım-onarım çalışmalarını hem de aşırı yağışların oluşturduğu olumsuzluklara yönelik müdahaleleri eş zamanlı olarak sürdürüyor. Merkez mahallelerimizde kaldırım ve kilit taşı yenileme çalışmalarımız devam ederken, kırsal mahallelerimizde de kapanan yolları kısa sürede ulaşıma açtık. Amacımız, Akdeniz'in dört bir yanında yaşayan hemşerilerimizin güvenli ve konforlu ulaşım imkanına sahip olmasıdır" dedi.

Manşetler

Mantar toplamaya çıkmıştı, ormanda ölü bulundu
Antalya Havalimanında VIP taşımacıların eylemi
Adana’da Karaçay Nehri’nde mahsur kalan kamyondaki 2 kişi kurtarıldı
Niyazi Nefi Kara için 6 ayrı suçtan 31 yıldan 69 yıla kadar ceza talebi
Kontak anahtarı üzerinde bırakılan taksiyi alıp kaçmaya çalıştı, köşeyi dönemeden yakalandı
Otomobilde mahsur kalan evladına kavuşan anne gözyaşlarına boğuldu
Mantar toplamak için evden çıktı, dünden beri haber alınamıyor
30 yıllık mesai son telsiz anonsuyla sona erdi
Polisin ’dur’ ihtarına uymayıp ters yönden kaçtı, 258 bin 500 TL cezadan kaçamadı
Hırsızlık ihbarına giden polis, özel garajda 5 aylık bebekle annesini buldu