Mersin’de yangın gönüllülerine eğitim verildi

Mersin'de gönüllülerin orman yangınlarına hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etmelerini sağlamak amacıyla "Orman Yangın Gönüllüsü" eğitimi verildi.

Mersin'de gönüllülerin orman yangınlarına hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etmelerini sağlamak amacıyla "Orman Yangın Gönüllüsü" eğitimi verildi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü tarafından teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada verilen eğitimlerin ilkinde orman yangınlarının sebepleri, yangınla mücadele yöntemleri ve güvenlik önlemleri hakkında bilgi verildi. Uygulamada ise yangınla mücadelede kullanılan ekipmanlar tanıtılarak, yangın söndürme teknikleri gösterildi.

Eğitimlerle, gönüllülerin orman yangınlarına hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etmelerinin amaçlandığı bildirildi.

Manşetler

Hatay’da fırtınanın etkisiyle 5 tekne ve 1 yat alabora oldu
Mersin’de yasa dışı bahis çetesi çökertildi: 13 tutuklama
Gözaltına alınmak istenilen firari kelepçeli halde kaçtı, polis yakaladı
Mersin-Antalya arasında selle gelen mucurlar yolu kapattı
Hatay’da otluk alanda çıkan yangın kısa sürede söndürüldü
Belediye önünde kendini ateşe veren şahıs hayatını kaybetti
Hatay’da fırtına nedeniyle tırlar devrildi
Mersin’de makas atan sürücü gözaltına alındı
Eşini öldüren 77 yaşındaki adam tutuklandı
Dereye düşen araçtaki kadının cenazesi teslim alınırken "Gitme" feryadı yürekleri dağladı