Mersin’de yüzde elli rekolte düşüşü yaşanan badem çağlası Dubai’ye ihraç ediliyor

Mersin'in Silifke ilçesinde yılın ilk çağla hasadı yapılırken, yüzde elli rekolte düşüşü yaşanan badem çağlası Dubai'ye ihraç ediliyor.

Mersin'in Silifke ilçesinde yılın ilk çağla hasadı yapılırken, yüzde elli rekolte düşüşü yaşanan badem çağlası Dubai'ye ihraç ediliyor. Toplanan çağlalar kilosu 200 liradan satılıyor.

Tamamen organik olarak özellikle sahil kesimlerinde ticari amaçlı yetiştirilen badem çağlasının kilosu tezgahlarda 200 liradan alıcı buluyor. Önceki yıllara göre satışı 15 gün erken başlayan çağla, üreticilerin yüzünü güldürüyor.

Üretilen çağlalara ilaç ve gübre kullanılmazken, tamamen doğal ve organik yetiştiriliyor. Şu an 50 ila 80 ton arasında rekolte beklendiğini belirten Işıklı Mahalle Muhtarı Ramazan Güner, "Vatandaş çağlaya rağbet ediyor. Bu satışlarımız adına sevindirici. Sezonun ilk turfanda meyve olması nedeniyle fiyat biraz yüksek olunca, çağla sevenler de kilo ile değil, gram olarak alabiliyorlar. Önümüzdeki günlerde çağlanın hasadının artmasıyla birlikte fiyatların da aşağıya düşmesini tahmin ediyoruz. Zirai don nedeniyle yüzde elli rekolte kaybımız var. Toplanan Çağlalar kilosu 200 liradan yurt içi ve yurt dışı Dubai'ye ihraç ediliyor" dedi.

Manşetler

Kavşak sisteminde çarpışan iki motosikletin sürücüleri yaralandı
Eski kız arkadaşının evinin önünde bıçaklanarak öldürülen gencin davada KGYS kayıtları yeniden incelenecek
Kahramanmaraş’ta kalaşnikov ele geçirildi: 1 tutuklama
Eğirdir’de bağımlılıkla mücadele ve intiharı önlemede kurumlar güç birliği yaptı
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonları sürüyor
Damadını öldüren kayınpederin ilk duruşması görüldü
Yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı kadın yaşam mücadelesini kaybetti
Antalya’da narkotik operasyonunda yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi: 4 tutuklama
Adana’da etiket mevzuatı uygunluğu denetimleri sürüyor: "3 milyon 845 bin lira cezai işlem uygulandı"
Peugeot marka otomobil alev topuna döndü