Mersin’in yüksek kesimlerinde karla mücadele çalışmaları sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan yağış dolayısıyla başlattığı karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan yağış dolayısıyla başlattığı karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Erdemli, Silifke, Tarsus, Çamlıyayla, Mut, Gülnar, Mezitli ve Toroslar ilçelerinde 42 araç ve 62 personelle kapanan yolları açan Büyükşehir Belediyesi, yol kapanmalarına karşı sahada çalışmalarına devam ediyor.

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı'na bağlı karla mücadele ekipleri, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla başlattığı karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Erdemli, Silifke, Tarsus, Çamlıyayla, Mut, Gülnar, Mezitli ve Toroslar ilçelerinde karla mücadele çalışmaları yapan ekipler, greyder, kar küreme ve tuzlama aracı, servis ve ikmal aracı, kazıcı yükleyici ve lastikli ekskavatör ile çalışmalarını etkin şekilde yürüten gerçekleştiriyor. İlçelerde kapanan yolları açan ekipler, vatandaşların mağduriyetlerini önlemenin yanı sıra, yol kapanmalarına karşı da sahada teyakkuz halinde bekliyor.

İlçelerde gerçekleştirilen çalışmalar

Erdemli ilçesine bağlı Hacıalanı, Aydınlar, Yağda, Sorgun mahalleleri ile Tapureli-Albeyli-Elbeyli-Yağda-Harfilli grup yolu, Sorgun yolu, Sarıkaya-Kızılen-Albeyli grup yolu, Kızılen-Küstüllü bağlantı yolu ile Küstüllü-Hüsametli yolunu ulaşıma açan ekipler, Mut ilçesinde de Kozlar-Çivi yaylası arası, Dağpazarı-Çivi-Ballı grup yolu, Kavaközü, Demirkapı, Güme mahalleleri ile Güldere yolunda çalışmalarını tamamladı.

Toroslar ilçesinde Arslanköy, Tırtar, Değnek, Alanyalı, Değirmendere, Atlılar, Yüksekoluk, Ayvagedigi, Güzelyayla, Çağlarca mahalleri ile Hangediği yaylasında çalışma yürüten ekipler, Mezitli ilçesinde de Demirışık, Fındıkpınarı ve Tepeköy mahallelerinde çalışma yaptı.

Silifke ilçesinde Uzuncaburç, Örenköy, Seydili, Şahmurlu, Kızılgeçit, Kocaoluk, Çatak mahalleleri ile Mara yaylasında etkin mücadele gerçekleştiren ekipler, Gülnar ilçesinde ise Bereket, İshaklar, Üçoluk, Bolyaran, Yarmasu ve Köseçobanlı mahallerinde çalışma yürüttü. Ekipler ayrıca Tarsus ve Çamlıyayla'nın yüksek kesimlerinde de karla mücadelesi çalışması gerçekleştirdi.

Manşetler

Adana’da etiket mevzuatı uygunluğu denetimleri sürüyor: "3 milyon 845 bin lira cezai işlem uygulandı"
Peugeot marka otomobil alev topuna döndü
Erzin’de trafik kazası: 3 yaralı
Antakya’da otomobil yangını
Kayıp yaşlı adam 12 gündür bulunamadı
Antalya’da otomobilin şaftına gizlenmiş 17 kilogram metamfetamin ele geçirildi
Isparta’da iç giyim mağazasında çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
Ehliyetini 2 yıl önce aldığını söyledi, aday sürücü olduğu tespit edilince ehliyeti iptal edildi
Kaza yapan tırdan kaçan anguslar şehir turunda
Kaza yaptığı motosikletini yaptıramadan tekrar kaza yaptı, yerde yaralı halde derdini anlattı