Meyve ağaçları kış ortasında çiçek açıp meyve verdi

Adana'nın Kozan ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle ağaçlara çiçek açıp meyve verdi.

Adana'nın Kozan ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle ağaçlara çiçek açıp meyve verdi.

Tüm Türkiye'de soğuk hava hakimken Adana'da sıcaklık 20 dereceyi aştı. Kış ortasında bahar yaşanan Adana'da bazı meyve ağaçları çiçek açarken kimi ağaçta meyve verdi. Kozan'da mahalle sakini Atike Ersin bu yaşına kadar bu mevsimde yemiş veren ağaç görmediğini kaydederek, "Bu mevsimde normalde köylerde kar olur. Kozan ilçe merkezinde ise yağmur olur. Ama bu sene kış hiç olmadı. Havalar bahar gibi. Normalde bu dut ağacı Mart ayında yaprak açar Nisan ayında yemiş verir. Şubat ayında ağaç meyve dolu. Şaşırdık ama bu iyi bir durum değil. İlerleyen günlerde soğuk olursa don yapar çiçek ağaç tüm ağaçlardaki meyveler ölür. Geçen yılda yazın aşırı sıcak olması kışın bahar gibi geçmesi nedeni ile meyve hiç üretemedik. Üzüm hiç olmadı. Allah sonumuzu hayır etsin" dedi.

Manşetler

Osmaniye’de DEAŞ operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Manzara keyfi hastanede son buldu
Dövüş köpeği üretip yavruların kulaklarını kesen işletmeye 323 bin TL ceza
Yola savrulan motosikletin sürücüsü kaskı sayesinde kurtuldu
Antalya’da ATV dereye uçtu, yaşlı adam hayatını kaybetti
Kozan Belediye Başkanı Atlı’dan sahte fotoğraf iddialarına sert tepki: "Hukuki süreç başlatıldı"
İtfaiye eri yangında dumandan etkilenen kediyi kalp masajı ile hayata döndürdü
Antalya’da 3,5 milyon liralık kaçak elektronik eşya ve oyuncak ele geçirildi
Kahramanmaraş’ta 2,1 milyonluk vurgun yapan sahte polisler yakalandı
Alacabel’de nisan ayında kar sürprizi, sürücüler zor anlar yaşadı