Minikler geri dönüşüm malzemelerine hünerlerini işledi

Antalya'da ilkokul öğrencileri ve velileri evlerinde ve okulda ortaya çıkan geri dönüşüm malzemelerinden çeşitli dekoratif ürün yaptı.

Antalya'da ilkokul öğrencileri ve velileri evlerinde ve okulda ortaya çıkan geri dönüşüm malzemelerinden çeşitli dekoratif ürün yaptı.

Alanya Jülide Akça İlkokulu 4. sınıf öğrencileri aileleri ile birlikte "Çöpten Hazineye" isimli geri dönüşüm sergisi açtı. Aileler ve minik öğrenciler, evlerinde ve okuldaki geri dönüşüm malzemelerinden farklı türlerde dekoratif ürünler elde etti. Gazete kağıtları, pet ve cam şişe gibi atık geri dönüşüm malzemelerine hünerlerini işledi. Dekoratif ürünler ortaya çıkaran öğrenci ve veliler, bu ürünleri okul bahçesinde sergiledi. 12 yaşındaki Asiye Melike Doğan, "Her arkadaşımın geri dönüşüm yaptığına inanarak bu sergiyi açtık. Biblolar, kalemlik ve yastık yaptık" dedi.

Öğrencilerin bilinçlenmesi amacıyla yapıldığını belirten Ümmühan Yaman, "Bizim amacımız geri dönüşüm adı altında hem bu konuda çocuklarımızı bilgilendirmek hem de küresel ısınmadan dolayı yaşadığımız olumsuzluklardan dolayı ders almaları açısından bu sergiyi yaptık. Yumurta kolileri, pet şişeler, salça kutuları ve kavanozlar gibi her türlü geri dönüştürebileceğimiz ürünleri çocukların bilgi alması amacıyla kullandık. Şimdi de sergimizi açtık" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Alevlerin arasından kurtarıldı: İtfaiye hamile kediyi sağ salim çıkardı
Ceza yazılacağını bile bile yasaklı alanlara park ediyorlar
Uzaklaştırma kararı bulunan eşe sopalı saldırı davasında savcıdan 20 yıla kadar hapis talebi
Osmaniye’de alt geçitte kaza kamerada: Otomobil ile minibüs çarpıştı
Gelen telefonla şantiyeye geri dönmek için ani manevra yaptı, muhtemel faciadan dönüldü
Mersin’de uyuşturucu ticareti yapan 4 şüpheli tutuklandı
14 yaşındaki motosiklet sürücüsünün akrobasi tutkusu kazaya neden oldu: 2 yaralı
Burdur’da evin altında bulunan saman balyaları yandı
Seyir halindeyken yanan araç kullanılmaz hale geldi
Trafik magandası baba-oğul tutuklandı