Mor Şemsiye altında buluşuyorlar

Antalya’da kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde eşitsizliğe, ayrımcılığa ve şiddete karşı Muratpaşa Belediyesi’nin ‘Mor Şemsiyesi’ altında buluşuyor.

Pandemi nedeniyle geçen yıl verilen aranın ardından Muratpaşa Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri bu yıl kaldığı yerden devam ediyor. 2019’da 3 bin 500 kadın Türkiye haritası oluşturup Erik Dalı oynadığı etkinliğin ardından kadınlar bu kez eşitsizliğe, ayrımcılığa ve şiddete karşı Muratpaşa’nın Mor Şemsiyesi altında buluşacak. 

Başta sağlıkçılar olmak üzere her meslekten kadın,  8 Mart’ta, Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları kapsamında bir araya gelecek. Ajda Pekkan’ın 70’li yıllara damgasını vuran ve “Hür doğdum, hür yaşarım. Kime ne, kime ne. Köle miyim sana ben, ay, sana ne” sözleri kadınların diline marş olan şarkısı eşliğinde dans edip mor şemsiyelerini açacak. Muratpaşa Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği, 16 yaşındayken yaşadığı tacizi “O yüzden kadınların susmaması, bedenlerine sahip çıkmaları, şiddeti hak etmediklerine ve eksik olmadıklarına inanmaları çok önemli” şeklinde anlatarak açıklayan Aydilge konseriyle sona erecek.

Muratpaşa Belediyesi’nin 8 Mart Pazartesi günü saat 15.00’de başlayacak etkinliğine katılmak isteyen kadınlar, Turunç Masa’nın 444 80 07 numaralı çağrı merkezine HES kodlarıyla birlikte isimlerini bilmeleri yeterli olacak.   Haber Merkezi

Manşetler

Alanya’da park halindeki kamyonette çıkan yangın söndürüldü
Yaşlı kadını bağlayıp gasp eden şüpheli kadın yakalanıp tutuklandı
Mersin’de hafif ticari aracın çarptığı sağlık çalışanı hayatını kaybetti
Mersin’de çöp kamyonunun hidrolik bölümüne sıkışan işçi kurtarıldı
Devrilen iş makinesinin altında kalan operatör hayatını kaybetti
Adana’da traktör kazası: 1 ölü
Burdur’da otomobil ağaca çarptı: 1 yaralı
Ahırda saman içinde saklı 2 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Kahramanmaraş’ta 21 milyon liralık uyuşturucu operasyonu
Uçurumdan yuvarlanarak hurdaya dönen otomobilin sürücüsü yaralandı