Motosiklet şebekesine 5 tutuklama

Adana merkezli Şanlıurfa ve Gaziantep'te yapılan operasyonda motosiklet ve elektrikli bisiklet çaldığı öne sürülen 15 zanlıdan 5'i tutuklandı.

Adana merkezli Şanlıurfa ve Gaziantep'te yapılan operasyonda motosiklet ve elektrikli bisiklet çaldığı öne sürülen 15 zanlıdan 5'i tutuklandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, motosiklet ve elektrikli bisiklet çalan şebekeyi deşifre etti. Ekipler, 6 ay boyunca teknik ve fiziki takip yaptığı şebeke üyelerinin çalıntı araçların şasi numaralarını değiştirip piyasaya sürme hazırlığında olduğunu belirledi. Savcılığın, şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkartmasının ardından harekete geçen ekipler, Adana merkezli Şanlıurfa ve Gaziantep'te 23 Kasım'da şafak vakti operasyon düzenledi. Adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda aralarında şebeke lideri B.S.'nin de bulunduğu 15 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda, çalıntı olduğu belirlenen 20 motosiklet ve 67 elektrikli bisiklete de el konuldu.

Operasyonun, Yüreğir ilçesindeki bir tamir atölyesine yapılan baskında şasi numarası değiştirilmiş 8 çalıntı elektrikli bisikletin ele geçirilmesiyle başladığı ortaya çıktı. Polisin yaptığı çalışmada, İstanbul'da çalınan bir elektrikli bisikletin şasi numarasının, 41 ayrı elektrikli bisiklete basıldığı belirlendi. Şebeke üyelerinin teknik takibe yakalanmamak için Whatsapp üzerinden görüştüğü, araçları ise çaldıkları illerde satmadıkları tespit edildi.

Şebeke üyelerinin çalışma yöntemine ilişkin detaylara da ulaşıldı. Operasyonda gözaltına alınan B.D.'nin, çaldığı motosiklet ve elektrikli bisikletleri A.H.E.'ye ait atölyeye götürdüğü, burada şasi numaralarının değiştirildiği saptandı. Şebeke üyelerinden S.M.'nin internetteki bir satış sitesinden motosikletleri satışa çıkarttığı, H.H.'nin ise araçlara sahte fatura düzenlediği tespit edildi. Öte yandan şebeke üyelerinin, teknik takibe yakalanmamak için Whatsapp üzerinden görüştükleri, araçları ise çalındığı ilde satmadığı öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 4'ü sorgularının ardından serbest bırakılırken, 11'i ise adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden şebeke lideri B.S. ile B.D., A.H.E., S.M., H.H. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Manşetler

Tarsus’ta Ramazan’da fırınlara sıkı denetim
Tır dorsesinde branda altında saklanan 12 kaçak göçmen yakalandı
Hatay’da gerçekleşen silahlı saldırıda; annenin ardından baba da hayatını kaybetti, kız evlatlarının yaşam mücadelesi sürüyor
Alacak, verecek tartışmasında kurşunların hedefi olan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Hatay’da bir aileye silahlı saldırı gerçekleşti: Anne hayatını kaybetti, baba ve kız evladı ağır yaralandı
Isparta’da kişisel veri operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı 10 kişi hakkında soruşturma sürüyor
Yolun karşısına geçerken motosikletin çarptığı bir kişi yaralandı
Burdur’da 1 milyon değerinde sahte altın sattılar, polisten kaçamadılar
Döşemealtı’nda bin 104 adet uyuşturucu hap ele geçirildi
Mersin’de fuhuş operasyonu: 13 tutuklama