MTSO’dan Ortadoğu ticaret ağı hamlesi

Suriye'de savaşın sona ermesinin ardından başlayan yeniden yapılanma süreci kapsamında, Mersin ile Suriye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi...

Suriye'de savaşın sona ermesinin ardından başlayan yeniden yapılanma süreci kapsamında, Mersin ile Suriye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ortak proje çalışmalarına başladı.

Projenin detaylarının değerlendirildiği toplantı için IOM Program Geliştirme Sorumlusu Erhan Sırt, Proje Sorumlusu Ivan Lwanga ve beraberindeki heyet, MTSO'yu ziyaret etti. Heyet, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Alpay Seyhan ve Yönetim Kurulu Üyesi İdris Üstemel tarafından ağırlandı.

Görüşmede, Mersin'in Suriye ile sahip olduğu güçlü ticari ilişkiler, stratejik konumu, liman ve lojistik altyapısı ile kentte yaşayan Suriyeli nüfus sayesinde proje açısından önemli avantajlara sahip olduğu vurgulandı.

Proje kapsamında MTSO bünyesinde kurulması planlanan İş Danışma Merkezi ile Mersin ve Suriye arasındaki ticaret hacminin artırılması hedefleniyor. Merkezde firmalar arası eşleştirme faaliyetleri, ortak iş toplantıları, alım heyetleri ve ticari iş birliklerini destekleyecek organizasyonların gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Toplantıda konuşan MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, projeye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Çakır, kurulması planlanan merkezin yalnızca Suriye ile sınırlı kalmaması gerektiğini ifade ederek, merkezin "Ortadoğu Masası" niteliğinde yapılandırılarak bölge genelinde ticari ilişkileri geliştirebilecek bir yapıya dönüştürülebileceğini söyledi.

İlerleyen süreçte Avrupa Masasının da oluşturulmasının hedeflendiğini kaydeden Çakır, projenin daha geniş bir coğrafyada ekonomik iş birliklerine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Manşetler

"Alparslan Kuytul Suç Örgütü" soruşturmasında 44 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi
Kadını öldüresiye dövdü, serbest kaldı
Babasını ziyarete giden 15 yaşındaki Selin’den haber alınamıyor
Havalimanı otoparkındaki cinayetle ilgili emekli polis tutuklandı
Halatı kopan iskelede mahsur kalan 2 işçiyi itfaiye kurtardı
"Alparslan Kuytul Suç Örgütü" soruşturmasında 56 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Gölhisar Belediyesi hizmet binasında yangın
Ziyarete geldiği ağabeyinin evinin önünde silahla vurularak öldürüldü, yengenin feryatları yürekleri yaktı
Eşi Whatsapp grubundan tartıştı, kocası sopayla dayak yedi
Çifte cinayet 7 yıl sonra çözüldü: Oğulları devlete teşekkür etti