‘Mücadelemiz sonsuza dek sürecek’

Muratpaşa Belediye başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’nde, kadınlarla birlikte, ‘Şiddetin Karanlığını Aydınlat’ sloganıyla Al Yazma Anıtı’nı mumlarla aydınlattı.

Muratpaşa Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’nde kadın cinayetleri karşısında toplumsal hafızanın bir parçası olması amacıyla Bayındır Park’ta yer alan 6 metre yüksekliğindeki Al Yazma Anıtı’nda bir araya geldi. Üzerinde öldürülen 467 kadının isminin yer aldığı anıta mumların yakıldığı etkinliğe Başkan Uysal eşi Ümran Uysal’la birlikte katıldı.  Katılımcılar, öldürülen 467 kadın için birer mum yakarken Başkan Uysal ve eşi Ümran Uysal da şiddete kurban giden isimsiz kadınlar için mum yaktı. Başkan Uysal, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kadına yönelik, bilinen ve bilinmeyen, bir çok kötü muamelenin, eşitsiz bir çok uygulamanın yaşandığı bir coğrafyasının parçası olduğunu söyledi. Böylesi bir coğrafyada, 1923’te, bir ışık, bataklıkta açan bir çiçek gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin doğduğunu belirten Başkan Uysal, “Atatürk ve arkadaşlarını anmadan bu alanını sadece Türkiye’de değil dünyada konuşmamız olanaksız” dedi.

MÜCADELEYE DEVAM

Muratpaşa Belediyesi’nde Kadın ve Aile Müdürlüğü’nün kuruluşuyla birlikte kadına yönelik şiddet başta olmak üzere bu alanda çalışmaya başladığını belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:“Ama ne yapsak azdır, eksiktir. Sosyal hizmetler alanında ne yaparsanız yapın kadına değiyor. Yaşlı hizmetlerini geliştiriyorsunuz evdeki kadın özgürleşiyor. Engelli hizmetlerini geliştiriyorsunuz kadın özgürleşiyor. Hayatının her alanında eşitlik, özgürlük, dayanışma, adalet mücadelemiz, özellikle kadın hakları alanında sonsuza kadar sürecek. Bu eksik kaldığı zaman her şey eksik demektir.  Yaşamını şiddete maruz kalarak kaybetmiş bütün kadınlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum.  Hepsini saygıyla anıyoruz. Bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz ve bu uğurda mücadele edeceğimize ant içiyoruz.” HABER MERKEZİ

Manşetler

Mersin’de üst aramasında polislere direnen şahıslar ile polisler arasında arbede
ANSET soruşturmasında 5 tutuklama
Sulama kanalına giren çocuk boğuldu
"ÇATI KATI" SEYİRCİSİYLE BULUŞUYOR!
ANSET soruşturmasında 7 şüpheli adliyeye sevk edildi
Park halindeki nakliye kamyonunda motor yangını
Araçların motoruna giren kedi, itfaiyeyi seferber etti
Seraların arasında park halindeki otomobil alev alev yandı
Serik’te gecekondu yangını
Vatandaşlara usulsüz sağlık raporu aldırarak kamuyu 200 milyon TL zarara uğratan örgüte operasyon