Muğla’da deprem fırsatçılarına sıkı takip

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Muğla'da kiralık evlerde aşırı fiyat artışı yapıldığı ve bu konuda tedbir alınacağı açıklandı.

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Muğla'da kiralık evlerde aşırı fiyat artışı yapıldığı ve bu konuda tedbir alınacağı açıklandı.

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi sonrası evleri hasar görev vatandaşların Muğla'ya barınma amacıyla gelmelerinin ardından konut kiralarında bazı emlakçı ve ev sahiplerinin fiyat artışı uyguladıkları ihbarını alan Muğla Valiliği İl Ticaret Müdürlüğü ve Vergi Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerekli tedbirler alınacağı duyuruldu.

Muğla Valiliği tarafından yapılan duyuruda, "Basında ve sosyal medyada yer alan haberler ve yapılan şikayetlerden; ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle, ilimize barınma amacıyla gelen vatandaşlarımıza konut kiralarında fahiş fiyat artışı uygulayan bazı fırsatçıların olduğu anlaşılmaktadır. Milletimizin depremin yıkıcı sonuçlarıyla mücadele verdiği bu dönemde, İl Ticaret Müdürlüğümüz ve Vergi Dairesi Başkanlığımız koordinesinde gerekli tedbirler alınacak, haksız fiyat artışına sebep olan konut sahipleri, emlakçı ve benzeri ilgililer hakkında yoğun, yaygın denetimler yapılacak ve fırsatçılık cezasız bırakılmayacaktır. Hepimizi derinden yaralayan bu süreçte her türlü suistimali önlemek adına ne gerekiyorsa yapmaya, vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz" ifadesi kullanıldı.

Manşetler

İsrail Başkonsolosluğu önündeki çatışmada öldürülen terörist Adana’da cinayetten yargılanmış
Antalya’da 2 katlı kerpiç ev çöktü
Antalya’da kaçak kozmetik üretimi yapılan depoya baskın: 65 milyon liralık sahte ürün ele geçirildi
Antalya’da 550 litre kaçak etil alkol ele geçirildi
Mersin’de kaçak huzurevine operasyon: 12 yaşlı koruma altına alındı
Takla atan patpatın sürücüsü hayatını kaybetti
Antalya’da elektrikli bisiklet sürücüsüne 126 bin TL ceza
Virajı alamayan tır devrildi saman balyaları yola saçıldı: 1 yaralı
Kahramanmaraş’ta narkotik operasyonu: Binlerce sentetik ecza ele geçirildi
Isparta’da 4 bin 527 adet uyuşturucu madde ele geçirildi