Muratpaşa Belediyesi, amatör spora 1.5 milyon TL destek sağlıyor

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 2025 yılı için ilçedeki 103 amatör spor kulübüne 1 milyon 500 bin Lira nakdi destek vereceklerini açıkladı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 2025 yılı için ilçedeki 103 amatör spor kulübüne 1 milyon 500 bin Lira nakdi destek vereceklerini açıkladı. Uysal, amatör spora yapılan bu yatırımların sağlıklı bir toplum için önemli olduğunu vurguladı.

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilçede faaliyet gösteren 103 amatör spor kulübüne 2025 yılı için yaklaşık 1 milyon 500 bin Lira nakdi destek sağladıklarını belirterek, "Amatör spor kulüplerimize destek olmayı, bu kentin spor geleceğine yapılan bir yatırım olarak görüyoruz" dedi.

Muratpaşa Belediyesi'nin amatör spora yönelik desteklerinin 2014 yılından bu yana aralıksız sürdüğünü vurgulayan Başkan Uysal, sporun yalnızca başarı odaklı değil, aynı zamanda sağlıklı ve nitelikli bir toplumun temel unsurlarından biri olduğunu ifade etti.

16 bin 526 kursiyere ücretsiz spor yapma imkanı

Uysal, sporu bir yaşam kültürü haline getirmek amacıyla 28 tesiste, 26 farklı branşta 16 bin 526 kursiyere ücretsiz spor yapma imkanı sunduklarını söyledi. Başkan Uysal, spor okulları projesi kapsamında her yaştan Muratpaşalının spora katılımı teşvik edilirken, voleyboldan yüzmeye, pilatesten squasha kadar geniş bir yelpazede kurslar düzenlediklerini de sözlerine ekledi. Belediyenin yalnızca bireysel sporcuları değil, amatör spor kulüplerini de güçlü biçimde desteklediğine dikkat çeken Başkan Uysal, 128 amatör spor kulübüne saha desteği sağlandığını, bu sahalarda 824 resmi müsabakanın oynanmasına fırsat tanındığını kaydetti. Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü'nün ise 800'ü lisanslı olmak üzere yaklaşık 2 bin sporcu ile çeşitli branşlarda resmi liglerde mücadele ettiğini belirten Uysal, kulübün yetiştirdiği sporcularla milli takımların altyapılarına önemli katkılar sunduğunu da sözlerine ekledi.

Manşetler

Makaronları sandık içine gizleyip montajladılar
Park halindeki otobüsün motor bölümünde yangın çıktı
Antalya’da otomobil sulama kanalına uçtu, sürücüsü kayıplara karıştı
Adana’da içme suyu borusu patladı, cadde göle döndü
Alacabel’de yağmur kara döndü, kar kalınlığı 5 santime ulaştı
Karşıdan karşıya geçmek isteyen öğrencilere çarpmamak için sola manevra yapan iş makinesi yüklü tır sürücüsünün faciayı önlediği
Yasal sınırın üstünde alkollü çıkan aday sürücünün ehliyeti iptal edildi, "Beni çekmeyin avukatım" diyerek kendini savundu
Navigasyonun yanılttığı 3 kişi, dağ yolunda araçla çamura saplanarak mahsur kaldı
Poligondan silah çalan 16 yaşındaki çocuğa 5 yıl 10 ay hapis ve 30 bin lira para cezası
Antalya’da oto boyama atölyesindeki yangında iki iş yeri zarar gördü