Muratpaşa hem üretiyor hem paylaşıyor

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin covid-19 salgının yaratabileceği olası gıda sıkıntısına dikkat çekmek için belediyeye ait boş parsellere ekip hasat ettiği mısırlar un haline getirildi.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, nisan ayında Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ziraat Mühendisleri Odası, Antalya Ziraatçılar Derneği ve Antalya Ziraat Odası’nın da destekleriyle belediye ait boş parsellerde covid-19 salgının yaratabileceği gıda sıkıntısına dikkat çekmek, üretimin devamlılığına vurgu yapmak için mısır ekimine başladı. Bunun için belediyeye ait 70 dönüm alan ekime uygun hale getirildi ve 7 Nisan’da tohumlar toprak buluştu. Eylülde ise hasat tamamlandı.

İLK PAKETLERİ BAŞKAN UYSAL VERDİ

Muratpaşa Belediyesi, hasattan 12 bin 700 kilogram ürün elde etti. Mısırlar, Nevşehir’de un haline getirilip birer kiloluk olarak paketlendi. Mısır unu paketleri ilk olarak Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün sıcak yemek ve kuru gıda ihtiyacını karışladığı ailelere ulaştırılmaya başlanırken Belediye Başkanı Ümit Uysal da Tarım Mahallesi’nde iki yeğeniyle birlikte yaşayan 70 yaşındaki Gülser Kuru’nun evini ziyaret etti.   

ALIN TERİMİZ, GÖZ NURUMUZ

17 yaşındaki Halil ve 13 yaşındaki Murat Ege’ye bakan Kuru’ya un paketlerini veren Başkan Uysal, “Muratpaşa mısır unu, bizim, hepimizin. Hep beraber ürettiğimiz alın terimiz, göz nurumuz” diye konuştu. Başkan Uysal, Kuru kardeşlere kapısının her zaman açık olduğunu dile getirirken halaları Gülser Kuru da “Allah razı olsun. Sizlerin sayesinde iyi gidiyor” dedi.

ÜRETİM SEFERBERLİĞİNİN SEMBOLÜ

Başkan Uysal, mısırları hasat öncesi kaynatarak ve ardından un haline getirilerek Muratpaşlılarla paylaşılmaya devam ettiklerini söyledi. “Muratpaşa’mızın mısırları, üretim seferberliğimizin sembolü. Bütün ülkemize üretim seferberliğimizin yayılmasını bekliyoruz” diyen Başkan Uysal, Muratpaşa’nın park bitkilerinden mobilyalarına, asfalttan çöp konteynerlerine temel ihtiyaçlarını üreten bir kurum olduğuna dikkat çekti. Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Şimdi de boş, atıl duran arsalarımızda; imar parseli dahi olsa, şehir içinde dahi olsa mısır üreterek komşularımızla paylaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde yaklaşık 12 bin - 13 bin paket dağıtacağız. Bu bizim imecemizin sembolü. Üretim seferberliğimizin sembolü. Türkiye’ye yayılmasını temenni ediyoruz.” Haber Merkezi

Manşetler

Eski eşinin yanındaki şahsı öldürdü, eşini yaraladı
Bayram yolunda feci kaza: Otomobiller kafa kafaya çarpıştı, 7 kişi yaralandı
Eğirdir’de 3 aracın karıştığı kazada 8 kişi yaralandı
Seyir halindeki otomobil dereye uçtu, sürücü yaralandı
Antalya’daki rüşvet ve yolsuzluk davasında tahliye edilen 3 sanık yeniden hakim karşısında
Burdur’da bıçaklı kavga: 5 yaralı
Antalya’da bayramda 43 uygulama noktasında 3 bin 217 personel görev başında
‘Dur’ ihtarına uymayıp kaçtı: 230 bin lira ceza kesildi
Mahsur kalan köpeği itfaiye ekipleri kurtardı
Osmaniye’de trafik kazası 1 ölü 3 yaralı