Muratpaşa tarlasından sofraya

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi, kentin merkezine biçerdöver getirdi, işleyip tarla haline getirip ektiği 45 dönümde buğday hasadı yaptı. Hasattan yaklaşık 20 ton ürün elde edilirken, Muratpaşa Belediyesi buğdayı bulgur halinde ilçe sakinlerine dağıtacak

Turizmin başkenti Antalya’da, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın covid-19 saygının neden olabileceği gıda sıkıntısına ve salgın koşullarında tarımda üretimin devamlılığına dikkat çekmek için başlattığı tarım çalışmalarında ikinci etap tamamlandı.

Alışveriş ve eğlence merkezleri, hastaneleri, okulları ve kamu kurum kuruluşlarıyla, Kaleiçi gibi tarihi ve turistik noktalarıyla kent hayatının merkezi olan Muratpaşa’da tarım için belediyeye ait boş parseller traktörlerle işlendi, taşları toplandı ve ekime uygun hale getirildi. Çalışmanın ilk etabında, geçen yıl 7 Nisan’da mısır tohumları toprakla buluştu. Muratpaşa Belediyesi, 12 bin 700 kilogram mısır hasat etti. Mısır un haline getirildi ve ilçe sakinlerine dağıtıldı.

Mısırın ardından yaklaşık 35 bin nüfusuyla Antalya'nın en kalabalık mahallelerinden Güzeloba'nın Yamansaz bölgesinde 45 dönümde buğday tarımı başladı. Kasımda toprağın ilk yağmurlarla ıslanmasının ardından tohumlar ekildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün düzenli kontrollerini yaptığı tarlada, ürünün filizlenmesinden büyümesi tüm aşamalar titizlikle takip edildi. Havaların ısınmasıyla birlikte başaklar sararırken tarlaya bu hafta biçerdöver girdi ve hasat yapıldı. Muratpaşa Belediyesi, bu ekimden yaklaşık 20 ton ürün elde etti. Belediye, hasat edilen buğdayı bulgur haline getirip hem belediyenin aşevinde kullanacak hem de ilçe sakinleriyle paylaşacak.

Pandemi, afet gibi dönemlerde üretimin öneminin bir kez daha anlaşıldığını belirten Başkan Uysal, “Gıda bağımsızlığı bir ülke için çok önemli. Bu süreç başladığında, diğer ürünlerin mevsimi geçtiği için mısır ekmiştik. Arkasından boş alanlarımıza buğday ektik. Vücut direncinin arttıran ve tropikal bir bitki olan zencefil ekimimiz var. Onun da ilerleyen günlerde hasadını yapacağız” diye konuştu. Haber Merkezi

Manşetler

Motokuryeye döner bıçaklı saldırı iddiası
Antalya’da yolcu indirmek için duran midibüse tır arkadan çarptı: 11 yaralı
Trafik kazasında motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
İskenderun’da vinç alevlere teslim oldu
Bakırını çıkarmak için kabloları yakarken, trafoyu yakıyordu.
Çarpışmanın etkisiyle ters dönen otomobilden hafif yaralı çıktılar
İnşaat mantolama işcisi iskeleden düşerek hayatını kaybetti
Çevreyi rahatsız eden motosiklet sürücüsüne 305 bin liralık ceza
Otomobille çarpışan motosikletlinin havada takla attığı anlar kamerada
Yaşlı çiftin alevlere teslim olan 40 yıllık evlerinden geriye camı renklendiren çiçekleri kaldı