Muratpaşa’da çocuklar patili dostlarıyla buluştu

Antalya Muratpaşa Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezinde bine yakın öğrenciyi ağırladı.

Antalya Muratpaşa Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezinde bine yakın öğrenciyi ağırladı.

Muratpaşa'daki okullardan gelen öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde gruplar halinde barınağı ziyaret ederek sahiplenilmeyi bekleyen kedi ve köpeklerle vakit geçirdi. Barınak görevlileri, çocuklara hayvanların bakımı, korunması ve sahiplendirme süreçleri hakkında bilgi verdi.

Etkinlikte ayrıca öğrencilerin günler öncesinden hazırladığı hayvan figürlü resimler de sergilendi. Rengarenk tablolar, çocukların hayvan sevgisini yansıttı.

Serginin iki gün boyunca devam edeceğini belirten Veteriner Hekim Canan Kondak Yılmaz, "Çocuklar burada hem resimlerini sergileme fırsatı buldu hem de hayvanlarla temas ederek farkındalık oluşturdu" dedi. Yılmaz, hayvan sevgisinin küçük yaşta kazanıldığında ömür boyu sürecek bir duyarlılığa dönüştüğünü vurguladı.

Bakımevini ziyaret eden öğrencilerden Asya Fatma Gömbayaz ise duyarlılığını şu sözlerle ifade etti: "Hiçbir hayvanın fiyatı yok. Onları satın almak yerine sahiplenmeliyiz."

Manşetler

Cankurtaran kadın, öğretmen amcası tarafından darp edildi
Mersin’de uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli yakalandı
Burdur’da jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Yargıtay’ın bozduğu davada polis memuru yeniden yargılandı, adli kontrol şartıyla tahliye edildi
Yanan araca bahçe hortumu ve yangın tüpü ile müdahale ettiler
Uzaklaştırma kararını duyan yaşlı adam evi yakmaya çalıştı, karısı 10’uncu kez şikayetçi oldu
Antalya’da üç ilçede kaçak tütün operasyonu: 785 kilogram tütün ele geçirildi
Eşinin açtığı boşanma davası sonrası villasını ve aracını ateşe veren mimar hayatını kaybetti
Antik kente yakın zeytinlik alanda yangında 1,25 dönüm zarar gördü
Kahramanmaraş’ta 243 bin sentetik ecza ele geçirildi