Muratpaşa’dan anlı şanlı sünnet düğünü

Muratpaşa Belediyesi, bu yıl 4’üncüsünü düzenlendiği şölenle 317 çocuğun, aileleri, mahalle sakinleri, muhtarlar ve çok sayıda davetlinin katılımıyla sünnet düğünü yaptı.

Çocuklar, pelerinleri, bastonları ve şapkalarıyla şölen için eksiksiz hazırlanırken gecede Belediye Başkanı Ümit Uysal, çocuklara sürpriz hediyeler verdi.Muratpaşa Belediyesi’nin Anadolu Birliği Kültür Dayanışma Derneği’yle birlikte bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği geleneksel sünnet şöleni Yenigün Mahallesi Şehitler Parkı’nda gerçekleşti. Başkan Uysal’ın ev sahipliğindeki geceye Dernek Başkanı Bedri Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Adalya Vakfı Başkan Vekili Bilal Köleoğlu, mahalle muhtarları, mahalle sakinleri, sünnet çocukları ve aileleri katıldı.
 
Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sünnet şöleni veliler adına Ayhan Yıldız’ın yaptığı teşekkür konuşmasıyla devam etti. Dernek Başkanı Yalçın ve Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan’ın da birer konuşma yaptığı gecede Başkan Uysal ise tüm çocuklara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Başkan Uysal, “İstiyoruz ki, çocuklarımız ülkesine, vatanına, milletine, bu ülkeyi kuranlara saygıyla, sevgiyle bağlı olsunlar, İnsanımızı sevsinler. Onun ilk adımı bu sünnet” şeklinde konuştu. Başkan Uysal, konuşmasını “Biz, ‘Kim olursan gel’ diyen Mevlana’nın, ‘Sevelim sevilelim. Bu dünyaya kimseye kalmaz’ diyen Yunus Emre’nin, ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ diyen Hacı Bektaş Veli’nin izindeyiz. Bizler, ‘Yurtta barış dünyada barış’ diyen, ‘Sadece millet için çalışınız’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz. Bu yolda, insanlık yolunda, Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacak şekilde yürümekte kararlıyız” sözleriyle tamamladı.
Başkan Uysal, konuşmasının ardından çocuklara hediyeler dağıtırken şölen Fatih Demirhan konseriyle sona erdi.

Manşetler

Kayıp yaşlı adam 12 gündür bulunamadı
Antalya’da otomobilin şaftına gizlenmiş 17 kilogram metamfetamin ele geçirildi
Isparta’da iç giyim mağazasında çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
Ehliyetini 2 yıl önce aldığını söyledi, aday sürücü olduğu tespit edilince ehliyeti iptal edildi
Kaza yapan tırdan kaçan anguslar şehir turunda
Kaza yaptığı motosikletini yaptıramadan tekrar kaza yaptı, yerde yaralı halde derdini anlattı
Tarihi eser peşindeki defineciler jandarmaya takıldı
Burdur’da jandarma ekipleri tarafından trafik denetimleri devam ediyor
Adana’da kadın hırsızlar 670 bin TL’lik altın çaldı, biri yakalanıp tutuklandı
DEM partili milletvekilinin ‘Şantiye şefi’ yakıştırmasını yaptığı Bakan Kurum’a yuvasına kavuşan depremzedelerden destek