Muratpaşa’dan sokak hayvanlarına mama desteği

Muratpaşa Belediyesi, korona virüsle mücadelede park ve sahil bantlarında insan hareketliliğinin yasaklanmasıyla birlikte yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına da sahip çıktı.

Korona virüsle mücadelede Muratpaşa sakinlerinin evlere çekilmesi, restoran ve kafeteryaların kapanması ve son olarak da parklar ve sahil bandında insan hareketliliğinin yasaklanmasıyla yiyecek bulmakta zor duruma düşen sokak hayvanlarını Muratpaşa Belediyesi unutmadı. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, falez kıyı bandında yer alan Ziya Gökalp ve Erdal İnönü kent parkları başta olmak üzere ilçe genelinde belli noktalara kediler ve köpekler için mama bıraktı, su kaplarını doldurdu.

ÇOK BOYUTLU MÜCADELE

Belediye Başkanı Ümit Uysal, korona virüsle mücadelede tüm alanları kapsayacak şekilde çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Bir yanda virüse karşı ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları sürerken sosyal yardım ve destek çalışmalarının da devam ettiğini belirten Başkan Uysal, “Diğer yandan da evlerinden çıkmayan, sosyal izolasyon koşullarında yaşayan komşularımız içinde belediyemizin sosyal medya hesaplarından günlük spor, sağlıklı beslenme konularında bilgilendirmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

Bununla birlikte kafeterya gibi işletmelerin kapatılması, “Evde kal” çağrılarına Muratpaşa’da büyük oranda uyulması ve son olarak park ve sahil bantlarına ilişin alınan yasak kararıyla sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta güçlük yaşadığını aktaran Başkan Uysal, “Onların aç kalmaması için bizler de mama dağıtım işini sıklaştırdık” dedi.  Haber Merkezi

Manşetler

Mersin’de kahvehaneye silahlı saldırı: 1 ölü, 4 yaralı
Burdur’da plakasız şüpheli motosikletin şase ve motor numarası kazınmış çıktı
Antalya’da balkonda çıkan yangın korkuttu
Antalya’da 6 bin 540 sentetik hap ele geçirildi
Kazada ölen 7 kişiye duygu dolu veda
Burdur’da traktör devrildi, sürücüsü yaralandı
Öğretmenin hayatını kaybettiği okulda eğitime 2 gün ara
Osmaniye’de yayla evine uyuşturucu baskını: 3 tutuklama
Jandarma çalınan 13 hayvanın izini sürdü: 3 büyükbaş sahibine teslim edildi
Alanya ve Döşemealtı’nda kaçak tütün operasyonu