Nadir görülen ’Doğu cılıbıtı’ Milleyha Sulak Alanı’nda kendini gösterdi

Türkiye'de ve Avrupa'da nadiren görülen "Doğu cılıbıtı', Hatay'daki Milleyha Sulak Alanı'nda kuş gözlemcilerinin objektiflerine yakalandı.

Türkiye'de ve Avrupa'da nadiren görülen "Doğu cılıbıtı', Hatay'daki Milleyha Sulak Alanı'nda kuş gözlemcilerinin objektiflerine yakalandı.

Hatay zengin doğası ve geniş hayvan popülasyonuyla birçok canlı türüne ev sahipliği yapıyor. Samandağ ilçesinde bulunan Milleyha Sulak Alanı da yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Mevsim geçişinin başlamasıyla birlikte Afrika ve Arap ülkelerinden yola çıkan yüz binlerce kuş, Hatay üzerinden Avrupa'ya geçiş yapıyor. Bölgede nadir görülen "Doğu cılıbıtı" kuşu da Samandağ ilçesinde kuş gözlemcilerinin objektiflerine yakalandı. Hazar Denizi'nin doğusundan Moğolistan batı sınırına kadar olan bölgede kuluçkaya yatan ve kış aylarını Doğu Afrika'da geçiren Doğu cılıbıtının bölgede gözlemlenmesi gözlemcileri heyecanlandırdı.

Kuş gözlemcisi Alican Gümüş, bölgede nadir görülen bir türü fotoğraflamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Cumartesi günü Milleyha Sulak Alanı'nda gözlem yaparken bir anda Doğu cılıbıtı karşımıza çıktı. Hatay'da 113 yıl önce gözükmüştü ve geçen sene Ali Atahan hocamız tarafından tekrardan Hatay'da kayıt altına alınmıştı. Yine Milleyha Sulak Alanı'nda bu sene de karşımıza çıkması gerçekten bizi mutlu etti. Şu anda kuş evcil bir kuş gibi ortalıkta dolaşıyor ve güzel pozlar veriyordu. Milleyha Sulak Alanı'nın korunması gerekiyor burayla ilgili birçok çalışma yapılabilir. Yaşadığımızın bu anların gelecek nesle taşınacağına eminim ve umarım güzel türler karşımıza çıkar" dedi.

Manşetler

Manzara keyfi hastanede son buldu
Dövüş köpeği üretip yavruların kulaklarını kesen işletmeye 323 bin TL ceza
Yola savrulan motosikletin sürücüsü kaskı sayesinde kurtuldu
Antalya’da ATV dereye uçtu, yaşlı adam hayatını kaybetti
Kozan Belediye Başkanı Atlı’dan sahte fotoğraf iddialarına sert tepki: "Hukuki süreç başlatıldı"
İtfaiye eri yangında dumandan etkilenen kediyi kalp masajı ile hayata döndürdü
Antalya’da 3,5 milyon liralık kaçak elektronik eşya ve oyuncak ele geçirildi
Kahramanmaraş’ta 2,1 milyonluk vurgun yapan sahte polisler yakalandı
Alacabel’de nisan ayında kar sürprizi, sürücüler zor anlar yaşadı
Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’ya 5 yıl hapis