Öğrenciler Adana’da tarih, İzmir’de bilimle buluştu

Adana'nın Feke ilçesinde Toroslar'ın eteğinde okuyan 75 öğrenci Adana'da tarihi yerleri gezdi, İzmir'de ise "Matematik köyü'ne gitti.

Adana'nın Feke ilçesinde Toroslar'ın eteğinde okuyan 75 öğrenci Adana'da tarihi yerleri gezdi, İzmir'de ise "Matematik köyü'ne gitti.

Feke Belediyesi Gençlik Haftası çerçevesinde Karacaoğlan İlköğretim Okulu ve Feke Şehit Yeter Şener Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik program gerçekleştirildi. Bu kapsamda öğrencilerin bir kısmı Adana'nın tarihi mekanlarını gezme imkanı, bir kısmı da İzmir'de bulunan "Matematik köyü'ne gönderildi. İlçenin kırsal köylerinden mühendis, öğretmen, doktor olma hedeflerini kendilerine koyan öğrenciler, bilim, kültür ve sanat etkinlikleri ile gençlik haftasını kutladı.

İlçede öğrencilerin büyük bir azim ve başarı ile gelecek hayallerine koştuklarını ifade eden Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, öğrencilerin gelecekteki hayallerine ortak olmak için kütür ve bilim ile dolu bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Adana'da Taşköprü, tarihi çarşı ve müze gezisi yaptıklarını belirten öğrencilerden Erva Alaışık, keyifli bir gün geçirdiklerini söyledi. Öğrencilerden Saim Çörten ise belediye başkanlarının desteği ile Adana'yı gezdiklerini kaydetti.

Matematik köyünde ise öğrencilerin bilimle buluştuğunu aktaran proje sorumlularından Şaziment Ertekin Demirkıran, "Çocuklarımız, İzmir Şirince'deki Matematik köyünde matematik formüllerini inceleme, akademisyenler ile bir araya gelme imkanı buldu" dedi.

Manşetler

10 kişinin hayatını kaybettiği kazaya karışan firmanın bir başka otobüsü aynı güzergahta hız yaparken görüntülendi
Eski eşini sokak ortasında darbeden şahıs gözaltına alındı
Konteynerde çıkan yangın söndürüldü
Kahramanmaraş depreminin yeni görüntüleri ortaya çıktı
Sobadan zehirlenen baba ve kızı öldü, 2 kişi hastanede tedaviye alındı
Üzerine kaya düşen işçi öldü
Isparta’da av koruma denetimlerinde 3 avcıya idari işlem
Mersin’de sigara kaçakçılarına operasyon: 4 tutuklama
Mersin’de selin vurduğu kırsal mahallelerde yaralar sarılıyor
Savrulan tır dorsesi faciaya sebep oluyordu