Öğrenciler Gazzeli çocuklar için balonları gökyüzüne bıraktı

Adana'da ilkokul öğrencileri, Gazzeli çocuklar için "barış" ve "özgürlük" dileklerini uçan balonlara iliştirip gökyüzüne bıraktı.

Adana'da ilkokul öğrencileri, Gazzeli çocuklar için "barış" ve "özgürlük" dileklerini uçan balonlara iliştirip gökyüzüne bıraktı.

Şehit Erhan Taştimur İlkokulu Müdürü Neşat Arıkan, öğretmen ve öğrenciler İsrail'in zulmü sonrası Gazze'de zor durumda kalan çocuklara dikkat çekmek için uçan balonlu etkinlik düzenledi. Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, kendi yazdıkları iyi dilek notlarını renkli balonlara bağladı. Öğretmenlerinin rehberliğinde yapılan organizasyonda minikler, dünyada savaşların sona ermesi, tüm çocukların özgürce yaşayabilmesi ve geleceğin daha umut dolu olması için mesajlar gönderdi. Etkinlikle çocuklarda farkındalık oluşturarak, barış ve özgürlüğün önemini küçük yaşlarda benimsetmek olduğu öğrenildi.

"Ortak dilek barış ve özgürlük"

Öğrencilerden Melek Akdağ, "İnsanların haklarıyla ilgili balonları havaya atacağız. Çok mutluyum. Filistin'deki çocukların hakları için balonları atacağız" derken Zeynep Coşkun, balona iliştirdiği nota, "Yaşama hakkı en temel haktır" yazdığını söyledi.

Öğrencilerden Derin Yıldırım, "Filistin'deki çocuklar için balon uçuruyoruz. Balonumda eşitlik, özgürlük, adalet ve barış yazıyor" diye konuşurken Hülya Demirdağ ise "Biz burada rahat uyurken onlar bombayla uyanıyor. Bu, onlar için kolay bir durum değil. Onların özgür olmasını hepimiz istiyoruz. Gazze'nin özgür olması için balon uçuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra çocuklar ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı. Gökyüzüne yükselen rengârenk balonlar, öğrencilerin coşkulu alkışlarıyla birlikte Adana semalarında umut dolu bir görüntü oluşturdu.

Etkinliğe Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik ve veliler de katıldı.

Manşetler

Kübra’yı hayattan koparanlar, sosyal medya hesabına girip yaşıyor süsü vermiş
Kahramanmaraş’ta kayıp vatandaşın cansız bedeni bulundu
İskele düştü işçiler halatta asılı kaldı
Berberde tıraş olan şahsa satırla saldırmıştı, o anların görüntüsü ortaya çıktı
Kübra Yapıcı’nın katil zanlıları tutuklandı
Atlara işkence kamerada
Tarsus’ta 6 bin 167 sağlıksız ürüne el konuldu
Tırla çarpışan sepetli motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Mersin’de yakalandı
Çatıya çıkıp üzerine benzin döktü gazeteci oyaladı polis yakaladı