Öğretmenlerden okula renkli dokunuş

Adana'nın Kozan ilçesinde öğretmenler ve idareciler, yaz tatilini ellerinde fırçalarla geçirerek, öğrenciler için okullarına renkli dokunuşlar yaptı.

Adana'nın Kozan ilçesinde öğretmenler ve idareciler, yaz tatilini ellerinde fırçalarla geçirerek, öğrenciler için okullarına renkli dokunuşlar yaptı.

Kozan ilçesinde bin 200 öğrencisi bulunan Halit Dağlı İlköğretim Okulu'nun öğretmenleri ve idarecileri, yaz tatilini ellerinde fırçalarla geçirerek okullarını yeni döneme hazırladı. Okul Müdürü Seyban Karaköse öncülüğünde bir araya gelen öğretmenler, sınıflardan bahçeye kadar birçok alanı kendi elleriyle boyayarak rengârenk bir okul ortamı oluşturdu. Okulun kaldırım taşları, banklar ve sınıflar boyanırken, öğrencilere doğa sevgisi aşılamak için çiçekler ekildi. Ayrıca teneffüslerde spor yapmaları için Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan "canlı langırt" sahasının bakımı yapıldı.

Okul bahçesindeki zeytin ağaçları, renkli çiçekler ile okul bankları doğal bir güzellik ortaya çıkarırken, öğretmenlerin ellerinde fırçalarla oluşturduğu renkli görüntü dikkat çekti.

Öğrenciler için büyük bir heyecanla çalıştıklarını belirten Okul Müdürü Seyban Karaköse, "Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerimize cıvıl cıvıl bir okul hazırlamak istedik. Koridorlarımızı fayanslarla daha aydınlık hale getirdik, mavi, pembe tonları ile alaçatı renkleriyle boyadık, begonviller ektik. "Her şey çocuklar için" düsturuyla yaz boyunca okuldaydık. Bahçemizi rengârenk hale getirirken, sınıflarımızda da bilginin ışığında öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Canlı langırt Türkiye'de ilk, oyun kurallarını kendimiz koyduk, 28 dersliğimizde öğrenciler sırayla bu alanı kullanıyor" dedi.

Sınıf öğretmenlerinden Mustafa Ünlü ise öğrenci sevgisinin öğretmenleri yaz tatilinde okulda bir araya getirdiğini söyledi. Ünlü, "Öğrencilerimizi çok seviyoruz, onların okula keyifle gelmeleri için renkli bir karşılama hazırladık. Bu çalışmaların öğrencilerimize olumlu yansıyacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Manşetler

Side Antik Kent’te kuyuya düşen çocuğa nefes kesen kurtarma operasyonu
Pasajda ölü bulunan Eyüp Can davası sürüyor
Kahramanmaraş’ta yangın ve kurtarma tatbikatı
Orman ekipleri, yanan otomobili görüp söndürdü
Mersin’de 200 kilo bozuk midye dolması ele geçirildi
Paralarını alamadığını iddia eden işçiler inşaatın çatısına çıktı
Antalya’da otomobil dereye uçtu: 1 yaralı
Antalya’da temmuz ayında 12 bin 228 asayiş olayının yüzde 99,9’u aydınlatıldı
İşyeri bahçesinde mangal yakan ailenin aniden yola fırlayan 2 yaşındaki çocuğu ölümden döndü
Nikah günü aldıktan 1 saat sonra kazada hayatını kaybeden gencin ailesinden 29 gün sonra gelen tahliyeye tepki