Okan Buruk: "Bu sonuç lider olarak gelip, lider olarak dönmemizi sağladı"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Antalyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Bu sonuç, lider olan Galatasaray'ın buraya lider olarak gelip...

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Antalyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Bu sonuç, lider olan Galatasaray'ın buraya lider olarak gelip lider olarak dönmesini sağladı" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray, deplasmanda Antalyaspor'u 4-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, açıklamalarda bulundu.

"Erken gol bulmak rahatlattı"

Zorlu bir Avrupa kupası haftasının ardından Antalya deplasmanına geldiklerini ifade eden Buruk, erken buldukları gollerin oyunu kontrol etmelerini sağladığını söyledi. Buruk, "Zorlu bir Avrupa kupası haftasında, zorlu bir maçtan sonra buraya geldik. Tabii ki erken golleri bulmak bizi oyun içerisinde çok rahatlattı. İlk yarıyı çok daha rahat bir şekilde geçirdik. Rakibimize çok fazla pozisyon vermedik, biz çok fazla pozisyona girdik ve goller attık" diye konuştu.

"Kötü bir zeminde oynadık"

İkinci yarıya ilişkin değerlendirmesinde skorun ardından oyunun dengesinin değiştiğine dikkat çeken Buruk, "İkinci yarı 3-0'dan sonra rakibimizin kalemize daha çok geldiğini gördük. Kötü bir zeminde oynadık. Bu zemin, iki takım için de bazı pozisyonlarda oyuncuların kalitelerini sahaya yansıtmalarını engelledi" ifadelerini kullandı.

Takım performansından memnun olduğunu vurgulayan Buruk, hücum hattının etkili oyununa dikkat çekerek, "Özellikle takım olarak iyi işler yaptık. Hücumdaki oyuncularımız çok etkili bir oyun ortaya koydu ve rahat, güzel bir galibiyet aldık" sözlerini sarf etti.

Aldıkları galibiyetin ligdeki konumları açısından da önemli olduğunun altını çizen Buruk, "Bu sonuç, lider olan Galatasaray'ın buraya lider olarak gelip lider olarak dönmesini sağladı. Diğer maçları izledikten sonra puan durumunda nerede olduğumuzu daha net göreceğiz. Trabzonspor güçlü geliyor, Fenerbahçe güçlü geliyor. Biz de son Kasımpaşa maçıyla birlikte ilk devreyi iyi bir şekilde kapatıp yolumuza devam etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Manşetler

Osmaniye merkezli DEAŞ operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı
Mezarlar selde çöktü aileler isyan etti
Antakya’da asansör boşluğuna düşen işçi yaralandı
Belen’de toprak kaymasıyla mahsur kalan araç kurtarıldı
Alevlere teslim olan tır kullanılamaz hale geldi
Dereye uçan operatörü kurtaran 4 itfaiye personeli, oksijen zehirlenmesi yaşadı
Adana’da parktaki kuş yuvasını parçaladılar
Antalya’daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 3 gencin Akdeniz Üniversitesi öğrencisi olduğu ortaya çıktı
Antalya’daki otobüs kazasında ölü sayısı 10’a yükseldi
Lüks otomobil park halindeki otobüse çarptı