Onikişubat okuyor söyleşisi ile edebiyat rüzgarı esti

Okuma kültürünü yaygınlaştırmayı hedefleyen Onikişubat Belediyesi, "Onikişubat Okuyor" projesi kapsamında düzenlediği edebiyat söyleşisi ile kitapseverleri...

Okuma kültürünü yaygınlaştırmayı hedefleyen Onikişubat Belediyesi, "Onikişubat Okuyor" projesi kapsamında düzenlediği edebiyat söyleşisi ile kitapseverleri bir araya getirdi.

Necip Fazıl Kısakürek (NFK) Kültür Merkezi'nde "Onikişubat Okuyor" projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, katılımcılara edebiyat dolu keyifli anlar yaşattı.

Yaklaşık iki saat süren söyleşiye, değerli kalemler Şair-Yazar Mustafa Köneoğlu ve Eğitimci-Yazar Fatma Nur Uysal Pınar konuk oldu. Deneyimli Moderatör Süleyman Karaca'nın yönettiği programda, şiirin incelikleri, öykünün dünyası ve kültürel mirasımızın edebiyattaki yansımaları üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

Şair-Yazar Mustafa Köneoğlu, kendi edebi yolculuğundan kesitler sunarak şiirin duygu dünyamızdaki yerine ve kelimelerin gücüne dikkat çekti.

Eğitimci-Yazar Fatma Nur Uysal Pınar ise öykü anlatıcılığının önemini, eğitici yönünü ve gelenekten beslenen anlatıların günümüzdeki değerini vurgulayan paylaşımlarda bulundu.

Moderatör Süleyman Karaca'nın yönlendirmeleri ve konukların samimi anlatımlarıyla zenginleşen söyleşi, NFK Kültür Merkezi'ni dolduran edebiyatseverler tarafından ilgiyle takip edildi.

Katılımcılar, yazarlara sorular sorma ve edebiyat üzerine fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakaladı.

Şiirin dokunuşu, öykünün büyüsü ve geleneğin izlerinin harmanlandığı etkinlik, Onikişubat'ta kültür ve sanat faaliyetlerine verilen önemi bir kez daha gösterdi.

Program, konuklara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Manşetler

Adana’da iki evi kurşunlayan şüpheliler yakalandı
Makarna fabrikasında kazana düşen işçi hayatını kaybetti
Osmaniye’de cep telefonu bataryası ustanın elinde alev aldı
Burdur’da motosiklet kazası: 21 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 7 kilo 108 gram esrar ele geçirildi
Osmaniye’de hafif ticari araç tıra arkadan çarptı: 2 yaralı
Osmaniye’de park halindeki kamyon alev alev yandı
Manavgat’ta seyir halindeki otomobil yandı
Alanya’da seyir halindeki hafif ticari araç alev aldı
Alev alev yanan 3 katlı kafe restorant kullanılamaz hale geldi