Onikişubat’ta camiler gül kokulu oldu

Onikişubat Belediyesi, Ramazan ayı öncesi camileri temizleyerek, gül suyu ile yıkama geleneğini bu yıl da sürdürdü.

Onikişubat Belediyesi, Ramazan ayı öncesi camileri temizleyerek, gül suyu ile yıkama geleneğini bu yıl da sürdürdü. Camilerin içerisi, avlusu ve şadırvanları en ince ayrıntısına kadar temizlenerek, dezenfekte edildi.

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif heyecanı, Kahramanmaraş ve Onikişubat'ta da başladı. Onikişubat Belediyesi, Ramazan ayı öncesinde camilerde her yıl geleneksel hale getirdiği temizlik ve gül suyu uygulamasını bu yıl da devam ettirdi. Onikişubat Belediyesi'nin yıllardır sürdürdüğü gelenek, Ramazan ayı öncesinde Zekeriya Tanrıverdi Camii ve Mustafa Sabancı Camii'nde başladı. Ekipler, meydanı gül suyuyla harmanlanan özel ve doğal temizlik malzemeleriyle yıkarken, camilerin içi de bu malzemelerle temizlendi. Cami halılarını hem silerek hem de süpürerek temizleyen ekipler, camlarda da temizlik çalışması yaptı. Temizlik çalışmalarının ardından ise camiler gül suyu ile yıkanırken, camiler Ramazan ayı boyunca Peygamber Efendimizin sembolü olan "gül" kokacak. Uygulamayla camilere giren cemaati huzur kaplayacak.

Konuyla ilgili Onikişubat Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "On bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif ayına girmenin mutluluğu ve şükrü içerisindeyiz. Dinimizde ayrı bir yeri olan bu ayda ibadetlerimize, yardımlarımıza, paylaşımlarımıza ve kardeşliğimize daha da ehemmiyet veririz. Bu münasebetle camilerimizde ibadetlerini yapacak olan hemşehrilerimizin güzel kokular eşliğinde huşu ile namaz kılmaları için cami içlerini gül kokusuyla kokulandırdık. Camiye gelen hemşehrilerimizin beğenisi ile karşılaşan ekiplerimiz, çalışmalarına gayretle devam ediyorlar. Ramazan ayının tekrar tüm hemşehrilerimize ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyoruz" dedi.

Onikişubat ilçe sınırlarında bulunan camilerin hem bakımı hem de temizliği noktasında din görevlileriyle eş değer sorumluluk üstlenen Onikişubat Belediyesi, mübarek günler ve özel gecelerde yaptığı gül suyu ve temizlik uygulamasını belirli periyotlarla tüm camilerde yapacak.

Manşetler

Manzara keyfi hastanede son buldu
Dövüş köpeği üretip yavruların kulaklarını kesen işletmeye 323 bin TL ceza
Yola savrulan motosikletin sürücüsü kaskı sayesinde kurtuldu
Antalya’da ATV dereye uçtu, yaşlı adam hayatını kaybetti
Kozan Belediye Başkanı Atlı’dan sahte fotoğraf iddialarına sert tepki: "Hukuki süreç başlatıldı"
İtfaiye eri yangında dumandan etkilenen kediyi kalp masajı ile hayata döndürdü
Antalya’da 3,5 milyon liralık kaçak elektronik eşya ve oyuncak ele geçirildi
Kahramanmaraş’ta 2,1 milyonluk vurgun yapan sahte polisler yakalandı
Alacabel’de nisan ayında kar sürprizi, sürücüler zor anlar yaşadı
Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’ya 5 yıl hapis