Onlarca öğrencinin bakıp geçtiği pet şişeyi, çöpe atan öğrenci çeyrek altını kazandı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde lisede bilinçli olarak yere bırakılan pet şişeyi fark ederek çöpe atan öğrenciye ödül olarak çeyrek altın verildi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde lisede bilinçli olarak yere bırakılan pet şişeyi fark ederek çöpe atan öğrenciye ödül olarak çeyrek altın verildi. Onlarca öğrencini pet şişeyi görmezden geldiği anlar ve Bora Sarı isimli öğrencinin şişeyi çöpe attığı anlarsa kameraya yansıdı.

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilere çevre temizliği bilincini kazandırmak amacıyla okul koridoruna bilerek boş pet şişe bırakıldı. Kayıt altına alınan göründüler de öğrencilerin duyarlılığı test edildi. Yere atılan pet şişeyi onlarca öğrenci görmezden gelerek öpe atmazken, pet şişeyi yerden alarak çöpe atan öğrenci Bora Sarı davranışıyla takdir topladı. Şişeyi çöpe atan Bora Sarı'nın örnek davranışı, okul yönetiminin takdirini toplarken çevre bilincine sahip öğrenci çeyrek altınla ödüllendirildi.

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Duran Bilgin, öğrencilerde temizlik alışkanlığını pekiştirmek amacıyla bu tür etkinlikleri sık sık yaptıklarını belirterek, "Öğrencilerimizin gelecek ve temizlik bilincine hakim olması için bu tür etkinlikler sürekli yapıyoruz ve bunlarla alakalı ödüller veriyoruz. Çocuklar ödül aldıklarında çok daha mutlu oluyorlar ve bunu hiç unutmuyorlar" dedi.

Bilgin, verilen çeyrek altının öğrenciler üzerinde büyük etki oluşturduğunu ifade ederek, "Altın vermemiz dikkat çekti çünkü büyük bir ödül. Sadece altın da vermedik, daha sonra para ödülleri de verdik. Temizlikle sınırlı kalmayıp geri dönüşüm konusunda da bilinçlendirme yaptık. Öğrenciler geri dönüşüm kutularına malzeme toplamaya başladı. Bundan dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. İdare olarak her zaman öğrencilerimizin arkasındayız" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Uzaklaştırma kararını duyan yaşlı adam evi yakmaya çalıştı, karısı 10’uncu kez şikayetçi oldu
Antalya’da üç ilçede kaçak tütün operasyonu: 785 kilogram tütün ele geçirildi
Eşinin açtığı boşanma davası sonrası villasını ve aracını ateşe veren mimar hayatını kaybetti
Antik kente yakın zeytinlik alanda yangında 1,25 dönüm zarar gördü
Kahramanmaraş’ta 243 bin sentetik ecza ele geçirildi
Acil servis önünde yaşanan kavga paniğe neden oldu
Arsuz’da kazan dairesi yangını binaya sıçramadan söndürüldü
‘Sazan Sarmalı’ dolandırıcılığı kuyumcuların hesaplarını bloke ettiriyor
Alanya’da gece saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Tetikçilik girişimi son anda engellendi: 6 kişi tutuklandı