Orman ve baraj manzaralı deprem konutları

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrası depremzede vatandaşlar için yapımına başlanan orman ve baraj manzaralı köy konutları dikkat çekiyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrası depremzede vatandaşlar için yapımına başlanan orman ve baraj manzaralı köy konutları dikkat çekiyor. Kısa sürede tamamlanması planlanan konutlar depremzede vatandaşlara teslim edilecek.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde Onikişubat ilçesi Kapıkaya Mahallesi de etkilendi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kırsalda yaşayan hak sahibi depremzedeler adına yapılan alanda, 120 adet köy konutunda inşaat çalışmaları sürüyor.

Tip-1 olarak adlandırılan köy konutları dayanıklı yapısı ve bölgeye özgü mimari ile dizayn ediliyor. Orman ve baraj manzarası ile dikkat çeken konutlar dron ile görüntülendi.

Konutların kısa sürede tamamlanıp hak sahiplerine teslim edileceğini ifade eden Şantiye Şefi Ali Furkan Ermiş, "Şuanda burada 120 deprem konutumuz var bunun 92'sini hızla bitirdik. Alanda 18 deprem köy konutlarımızın ise temelini açtık. 10 konutumuzda ise kazı çalışmaları devam ediyor. En kısa sürede tamamlayıp gece gündüz durmaksızın evlerimizi depremzede vatandaşlarımıza teslim etmek için çalışıyoruz. Görülen evlerin tamamı bitti ve alt yapı çalışmalarına başladı. İnşallah depremzede vatandaşların yeni yuvaları olacak ve evlerine kavuşturacağız" dedi.

Manşetler

Akdeniz’de son kullanma tarihi geçmiş 230 gıda ürünü imha edildi
Denetim yapan polislere selam vermek için aracıyla yanlarına gitti, 3.28 promil alkollü çıktı
Antalya’da 52 yerli tatilcinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurduğu olayda rafting şirketinin sahibi tutuklandı
Manavgat’ta kaçak alkol operasyonu: Yüzlerce litre ele geçirildi
Manavgat’ta tır ile kamyonetin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı
Osmaniye’de El-Kaide operasyonu: 1 tutuklama
Antalya’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 1 yaralı
Emniyet şeridinden gelip genç kıza çarptı, o anlar araç kamerasında
Adana’da tırda 1 milyon 800 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Manavgat’ta otomobil bahçeye uçtu