Orman yangınına çiftçi filosuyla müdahale

Antalya'nın Aksu ilçesinde çıkan ve 12 hektarın zarar gördüğü orman yangınına, çiftçilerin müdahalesi damga vurdu.

Antalya'nın Aksu ilçesinde çıkan ve 12 hektarın zarar gördüğü orman yangınına, çiftçilerin müdahalesi damga vurdu. Onlarca traktörle yangın alanına ellerinde hortum, çapa, kürek ve baltalarla giren çiftçiler, söndürme ekiplerine büyük destek verdi.

Aksu Alaylı Mahallesinde saat 12.30 sıralarında çıkan yangın, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin havadan karadan müdahalesiyle söndürüldü. 12 hektar ormanlık alan zarar gördüğü orman yangınına çiftçilerin müdahalesi damga vurdu. Çiftçiler ağaç, sera ve evlerin yanmaması için tarım alanlarını bırakıp orman seferberliğine çıktı. Su depolu traktörlerle ormana giren çiftçiler, hortum, çapa, balta ve küreklerle yangın söndürme ekiplerine büyük destek sağladı.

Evinin yandığını söylenmesi üzerine bölgeye gelen çiftçilerde Durali Sarı, "Evim şuradaki tepenin arkasında. Hatta bana dediler ki "evin yanıyor'. Aceleyle, paldır küldür geldik. Sağ olsun ormancılarımız zamanında müdahale etmişler. Çiftçi arkadaşlar da yardım etti. İtfaiye ve uçakların da söndürme de çok etkisi oldu" dedi.

"Bunu yapmasaydık yangın devam edecekti"

Traktörle bölgeye gelen 69 yaşındaki Muharrem Sarı ise "Motorunu, traktörünü, balta, kürek ne varsa alan gelen herkes buraya koşup geldi. Havadan, karadan helikopterle müdahale geldi. Şu an da söndürdük. Yine de tedbirimizi alıyoruz. Vatandaşlarımız da ateş atan yerleri hemen söndürdüler. Bunu yapmasaydık yangın devam edecekti. Bizim de tankerlerimizde 400 litrelik su var. Onlarla müdahale ettik. Burada bekleme sebebimiz yangın ilerlerse hızlı bir müdahale gerçekleştirmek" diye konuştu.

Öte yandan ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor

Manşetler

Osmaniye’de seyir halindeki tır alev alev yandı
Yedek lastikten 2 kilo esrar çıktı
Kaza anı araç kamerasında: Daha önce 3 kişi ölmüştü bu sefer yayalara motosiklet çarptı
Antalya’da ilkokulda yangın çıktı: Öğrenciler tahliye edildi
Bozyazı’da güvenlik güçlerine başarı belgesi
Mersin’de suç oranlarında düşüş: Yüzde 16 gerileme sağlandı
Özel güvenlik görevlisi adliyede ölü bulundu
Hatay’da zeytinlik alanda 30 düzensiz göçmen yakalandı
Silah çekmeye çalıştığı jandarmanın dikkati faciayı önledi
Hatay’da 24 yıl 6 ay hapis cezası bulunan cezaevi firarisi yakalandı