Osmaniye Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor

Osmaniye Belediyesi, hizmet kapasitesini artırmak için 10 çöp kamyonu, 2 damperli kamyon ve 1 iş makinesini araç filosuna kattı.

Osmaniye Belediyesi, hizmet kapasitesini artırmak için 10 çöp kamyonu, 2 damperli kamyon ve 1 iş makinesini araç filosuna kattı. Yeni araçlar, düzenlenen törenle halkın hizmetine sunuldu.

Kademe Tesisleri'nden Atatürk Caddesi üzerinden konvoyla getirilen araçlar, Belediye Hizmet Binası bahçesinde düzenlenen törenle hizmete alındı. Törenin ardından kesilen kurdeleyle araçlar resmi olarak Osmaniye Belediyesi envanterine dahil edildi. Yeni araçların 10'u Temizlik İşleri Müdürlüğünde, 2 damperli kamyon ise Fen İşleri Müdürlüğünde hizmet verecek.

Törende konuşan Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, göreve geldikleri günden bu yana 131 milyon 234 bin TL değerinde iş makinesini belediye bünyesine kazandırdıklarını belirtti. Başkan Çenet, "Daha çok makine, daha çok iş demektir" anlayışıyla Osmaniye'yi daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Borçsuz alım, güçlü bütçe disiplini

Başkan Çenet, bugüne kadar 25 hizmet aracını devreye soktuklarını ve bu araçların 131 milyon 234 bin TL'ye mal olduğunu, bu tutarın 33 milyon 500 bin TL'sinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından hibe olarak sağlandığını, kalan 97 milyon 734 bin TL'nin ise belediyenin öz kaynaklarıyla karşılandığını söyledi. Çenet, ayrıca 2 kanal açma aracı, yol süpürme araçları, damperli kamyonlar, 2 otobüs, 10 çöp kamyonu ve 7 iş makinesiyle filonun önemli ölçüde güçlendiğini kaydetti. Temmuz ayında alınacak yeni otobüslerle araç filosunun daha da genişleyeceğini bildiren Başkan Çenet, "Bu araçları borçlanmadan alarak belediyemizin bütçe disiplinini sağlamış olduk. Artık Osmaniye Belediyesi, kendi kendini yönetebilen bir belediye konumuna geldi" dedi.

Tören sonunda Başkan Çenet ve beraberindekiler araçları inceleyerek, teknik ekipten bilgi aldı.

Manşetler

Dörtyol’da demir yüklü tır devrildi
Osmaniye’de yağış nedeniyle yoldan çıkan araç uçuruma düşmekten son anda kurtuldu
Osmaniye’de otomobil hafif ticari araçla çarpıştı: 5 yaralı
Cankurtaran kadın, öğretmen amcası tarafından darp edildi
Mersin’de uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli yakalandı
Burdur’da jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Yargıtay’ın bozduğu davada polis memuru yeniden yargılandı, adli kontrol şartıyla tahliye edildi
Yanan araca bahçe hortumu ve yangın tüpü ile müdahale ettiler
Uzaklaştırma kararını duyan yaşlı adam evi yakmaya çalıştı, karısı 10’uncu kez şikayetçi oldu
Antalya’da üç ilçede kaçak tütün operasyonu: 785 kilogram tütün ele geçirildi