Osmaniye’de 2,5 dönüm alana devlet desteğiyle çilek bahçesi kurdu

Osmaniye'de, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) çerçevesinde hibe destekli 2,5 dönüm alanda çilek bahçesi kurulumu yapıldı.

Osmaniye'de, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) çerçevesinde hibe destekli 2,5 dönüm alanda çilek bahçesi kurulumu yapıldı.

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen KDAKP çerçevesinde, Örencik Köyü'nde çiftçi Veli Canöz tarafından 2,5 dönüm alana kurulan çilek bahçesinin fidesi, sedde yapımı, malçlama ve damlama sulama sistemi kurulum maliyetinin yüzde 70'i hibeli olarak projeden karşılandı. Fide dikimi çiftçi ve ailesi tarafından gerçekleştirilirken, "Rubygem" çilek çeşidi kullanıldı. Dekara ise 5 bin adet çilek fidesi kullanıldığı kaydedildi. Çiftçi Canöz'ün, ayrıca çilek bahçesinin sulanması için kendi imkânları ile 5 kilovat gücünde Güneş Enerji Paneli Sistemi kurulumu yaptığı belirtildi.

Manşetler

Annesi sokaktan korkarken, facia evlerinin balkonunda yakaladı
Tedavi gören babasına yastık almaya giderken kaza geçirdi, 15 günlük yaşam savaşını kaybetti
Fildişi Sahili’ne ticaret yapmaya giden şahıstan 20 gündür haber alınamıyor
Devlete ve polise hakaret eden yabancı uyruklu şüpheli adliyeye sevk edildi
Alkollü araç kullanmadığını savunup alkolmetreyi üflemeyi reddetti
Mersin’de jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Odun ateşinden sıçrayan kıvılcımlar yangına neden oldu
Sazan sarmalı yöntemiyle depremzedeyi ağına düşüremeyen dolandırıcı "Keşke depremde enkaz altında kalsaydınız" diye beddua etti
Kaza yapan motosiklet sürücüsü sinirini otomobilin camından çıkardı
Burdur’da ahırda çıkan yangın korkuttu