Osmaniye’de Atatürk anısına tören düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 87'inci yıl dönümünde Osmaniye'de düzenlenen törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 87'inci yıl dönümünde Osmaniye'de düzenlenen törenlerle anıldı.

Osmaniye Devlet Bahçeli Meydanı'nda gerçekleştirilen anma programına Vali Erdinç Yılmaz, 12'nci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Erkan Günal, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Program, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz'ın anı defterini imzalamasının ardından sona erdi.

Sanayi Sitesinde Ata'ya saygı duruşu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yıl dönümünde, yurt genelinde olduğu gibi Osmaniye'nin Düziçi ilçesindeki Küçük Sanayi Sitesi'nde de duygu dolu anlar yaşandı.

Saatler 09.05'i gösterdiğinde sanayi sitesinde hayat adeta durdu. Esnaflar ve müşteriler, dükkanlarının önünde ve tezgahlarının başında saygı duruşunda bulunarak Ata'ya olan bağlılıklarını gösterdi. O anlarda, motor seslerinin yerini derin bir sessizlik aldı.

Sanayi esnafı, Cumhuriyet'in kurucusuna duydukları minnettarlığı ve Cumhuriyet değerlerine olan inançlarını bu anlamlı saygı duruşuyla bir kez daha ortaya koydu.

Manşetler

Suda mahsur kalan araçtaki 2 kişiyi itfaiye ekipleri kurtardı
Alanya’da yerleşim alanına yakın bölgede kurt görüntülendi
Ormanı yakan sanığa en az 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı
Yalvaç’ta 456 kişi ve 206 araç denetlendi, 4 araç trafikten men edildi
Kundakçı komşuya 4 yıl 2 ay hapis
Hafif ticari aracın çarptığı yaya yola savruldu, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı
Taksi ile çarpışan motosikletli gençler metrelerce sürüklendi
Adana’daki suç örgütlerine silah getiren 2 şüpheli tutuklandı: 53 tabanca ele geçirildi
Kamyonetin çarptığı 5 yaşındaki engelli çocuk ağır yaralandı, kazada kusurlu bulundu
Adana’da 15 yıllık sözleşme kavgası: Müteahhit oto lastikçide vuruldu